Louis Vervaeke hielp Evenepoel: “Ik kreeg kippenvel”
foto: Cor Vos
maandag 5 september 2022 om 10:31

Louis Vervaeke hielp Evenepoel: “Ik kreeg kippenvel”

Louis Vervaeke was zondag de laatste renner bij Remco Evenepoel. De Belg van Quick-Step-Alpha Vinyl had zich op het juiste moment laten terugzakken uit de kopgroep om zijn kopman van dienst te kunnen zijn. “Ik kreeg kippenvel toen ik Remco naar mijn wiel zag komen”, zei hij na de etappe.

Aanvankelijk was het niet het plan dat Vervaeke zou meezitten in de kopgroep, zo vertelt hij voor de camera bij Sporza. “Maar het was heel moeilijk om te controleren en Jumbo en Astana reden heel offensief. Dan leek het ons beter om mee te gaan in de vlucht. Je kan beter aanvallen dan in de verdediging gedrukt te worden. Het heeft ideaal uitgepakt.”

“Het is gewoon de max om met Remco deze Vuelta te proberen te winnen”, gaat hij verder. “Dit geeft mij zoveel energie en moed. Ik kreeg echt een energieboost en wilde nog harder doorrijden.”

Met nog zes etappes te gaan erkent ook Vervaeke dat het nog wel eens bijzonder hectisch kan worden. “De Vuelta is nog niet gedaan. Het wordt een spannende slotweek en we hebben als ploeg nog wel wat werk voor de boeg. Etappe 20 kan nog heel pittig worden. De Vuelta zal pas beslist zijn na die etappe.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.