Mackaij vervangt Ensing in selectie EK
foto: Orange Pictures / Dick Soepenberg
dinsdag 31 juli 2018 om 08:26

Mackaij vervangt Ensing in selectie EK

Janneke Ensing heeft zich afgemeld voor de wegwedstrijd op de Europese kampioenschappen wielrennen. De renster van Alé Cipollini meldt op haar eigen website dat ze nog te veel last heeft van een hoofdblessure. Floortje Mackaij (Sunweb) is op 5 augustus in Glasgow haar vervangster.

In de Franse koers La Classique Morbihan in mei komt Ensing hard met haar hoofd in aanraking met het asfalt. De schade lijkt mee te vallen, maar enkele dagen later doet het toch veel pijn. Op het Nederlands kampioenschap eindigt Ensing op plaats 65. De 31-jarige wielrenster en schaatster is op de weg terug, maar de EK in het Schotse Glasgow komen te vroeg.

“Uiteindelijk voel ik me niet in staat om een goede rol voor het team te spelen en dan moet ik verstandig zijn”, schrijft Ensing. “Voor mezelf, maar ook voor de groep, want als ik meega moet ik natuurlijk ook van waarde kunnen zijn. Dan kunnen ze nu dus beter iemand anders meenemen.”

Als vervangster is de keuze gevallen op Floortje Mackaij. De Sunweb-renster won begin deze maand twee etappes en het puntenklassement in de Tour de Feminin – O cenu Českého Švýcarska in Tsjechië. Ook in de Omloop van de Westhoek – Memorial Stive Vermaut kwam de 22-jarige Mackaij eerder dit jaar als eerste over de streep.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
31 juli 2018 08:40
Floortje hoort ook zeker bij de selectie!
31 juli 2018 11:08
Arme Herbert.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.