Mads Pedersen soleert naar winst in GP d’Isbergues
foto: Cor Vos (archief)
zondag 22 september 2019 om 17:01

Mads Pedersen soleert naar winst in GP d’Isbergues

Mads Pedersen heeft in Frankrijk de GP d’Isbergues gewonnen. De Deen van Trek-Segafredo kwam na ruim 197 kilometer solo over de finish. Hij wist in de finale zich los te weken van een vluchtersgroep. John Degenkolb sprintte daarachter naar de tweede plek, voor Christophe Laporte.

Vroege kopgroep
Elmar Reinders was namens Roompot-Charles de Nederlandse afvaardiging in de kopgroep van de dag. Hij kreeg Alexis Gougeard, Pierre Goualt, Samuel Leroux, Théo Delacroix en Michael Guichard mee. Dimension Data, Total Direct Energie, Trek-Segafredo en Groupama-FDJ leidden de achtervolging.

De groep-Reinders kreeg niet veel ruimte van het peloton, dat in twee delen was gesplitst door een valpartij. In de slotfase wist Mads Pedersen in de regenachtige omstandigheden de oversteek te maken naar de voorste groep. Zijn tempo lag zo hoog dat hij solo overbleef in de slotronde.

Succesvolle aanval Pedersen
Het werd een inspanning die Pedersen de overwinning bezorgde, want het peloton kwam te laat om de Deen van Trek-Segafredo terug te pakken. In de achtergrond was het zijn ploeggenoot John Degenkolb die naar de tweede plek sprintte, voor Christophe Laporte.

Bij de vrouwen werd ook de GP d’Isbergues (UCI 1.2) ook afgewerkt. Daar wist Luxemburgs kampioene Christine Majerus de zege te pakken, voor Clara Copponi en Pascale Jeuland.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.