Mads Pedersen toont klasse in Denemarken met dubbelslag, Hofstede derde
donderdag 14 september 2017 om 17:40

Mads Pedersen toont klasse in Denemarken met dubbelslag, Hofstede derde

Mads Pedersen heeft de derde etappe in de Ronde van de Denemarken op zijn naam geschreven. De 21-jarige Deen van Trek-Segafredo toonde zich superieur op de hellende aankomststrook in Velje. Hij neemt door zijn krachtexploot ook de leiderstrui over van naam-en landgenoot Casper Pedersen. Lennard Hofstede wist achter Michael Valgren naar een knappe derde plek te sprinten.

Dat de Deense weergoden in een recalcitrante bui zijn, bleek wel de afgelopen dagen. Waar gisteren de etappe moest worden afgelast vanwege een te heftige wind, moest ook de 183 kilometer lange rit richting Velje worden afgewerkt onder allesbehalve florissante weersomstandigheden. Toch weerhield dit Benjamin Declercq (Vlaanderen), Danilo Napolitano (Wanty), Mathias Krigbaum (Coloquck – Cult), Andreas Stokbro (Riwal), Mathias Bregnhøj (Almeborg Bornholm) en Mikkel Skjellerup (PostNord) er niet van om op avontuur te trekken.

De zeskoppige vluchtgroep wist een maximale bonus van twee minuten te vergaren, maar werd in de heuvelachtige finale weer opgeslokt door het peloton. De Kiddesvej, een laatste oplopende kilometer naar de finishstreep in Velje, vormde de scherprechter van de lokale ronde. In een nerveuze en bij tijd en wijle chaotische slotfase viel er een spervuur aan demarrages te noteren. Zo probeerden onder meer Alexander Kamp, Pieter Weening en Rasmus Guldhammer om een kloof te slaan, terwijl ook leider Casper Pedersen zich nadrukkelijk liet gelden.

Door de ontplooide initiatieven reed een elitegroep van vijftien renners naar de vod van de laatste kilometer. Op de Kiddesvej was het Weening die als eerste zijn kaarten op tafel gooide. De Nederlander van Roompot-Nederlandse Loterij werd echter al snel weer overvleugeld door Jasper Stuyven, met zijn jonge ploegmakker Mads Pedersen aan het wiel. De jonge Deen zette vervolgens de turbo aan, en wist al snel een flinke kloof te slaan. In de achtergrond wist Michael Valgren naar een tweede plaats te sprinten, voor landgenoot Lennard Hofstede.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
14 september 2017 17:44
Was mooi om te zien dat een relatief grote naam als Stuyven zich opofferde voor een neoprof als Pedersen. Die laatste is wel aan het ontbolsteren. Kan na een vrij onzichtbaar voorjaar waar hij vooral in dienst reed zomaar zijn tweede rittenkoers in twee maanden winnen.
14 september 2017 17:52
Weening vijfde, Hofstede derde?
14 september 2017 17:59
Bijzonder dat Weening wordt genoemd in de titel en Hofstede niet.
14 september 2017 18:07
Mooi dat Hofstede z'n klasse ook meteen weer toont na opgave in de Vuelta. Sterk staaltje veerkracht.
14 september 2017 19:59
Degenkolb toonde ook z'n talent, werd 111e op 21 minuten. Reden ?
14 september 2017 20:32
Degenkolb gisteren ook al tiende. Die is op denk ik.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.