Matej Mohoric past na val in Ronde van Vlaanderen voor Parijs-Roubaix
foto: Cor Vos
donderdag 4 april 2024 om 14:28

Matej Mohoric past na val in Ronde van Vlaanderen voor Parijs-Roubaix

Zoek zondag niet naar Matej Mohoric in Parijs-Roubaix. De Sloveen slaat de Helleklassieker over, nadat hij ten val kwam in de Ronde van Vlaanderen. Dat meldt Bahrain Victorious op de ploegsite.

Mohoric moest na zijn val in de Ronde van Vlaanderen afgevoerd worden naar het ziekenhuis, waar bleek dat hij niets gebroken had. Wel was er flink wat schade bij de 29-jarige renner. Bahrain Victorious meldde eerder al dat Mohoric een spier- dan wel peesblessure over had gehouden aan de valpartij. Daarnaast moest zijn elleboog gehecht worden wegens een diepe snijwond. Vanwege deze kwetsuren kan hij zondag niet starten in Parijs-Roubaix.

“Het is moeilijk om iemand als Matej te verliezen, maar door zijn val in Vlaanderen kon hij die koers niet beëindigen en er vechten voor voor de zege”, zegt ploegleider Enrico Poitschke. “Dat was voor het team al moeilijk te verwerken, maar nu moet hij zich door de gevolgen van de val ook nog terugtrekken voor Parijs-Roubaix. Dat is een slechte situatie voor de ploeg en voor hemzelf. Maar het is hoe het is.”

Fred Wright als nieuwe kopman
Bahrain Victorious blijft ondanks het afzeggen van speerpunt Mohoric ambitieus voor de Hel van het Noorden. “Fred is onze duidelijke kopman”, doelt Poitschke op Fred Wright. “Ook alle andere jongens zijn heel gemotiveerd. We hebben een goede mix van jeugd en ervaring, en hoewel onze tactiek misschien wat verandert, blijft onze filosofie hetzelfde. We hebben nog altijd grote ambities. We zullen Fred steunen bij alle sleutelmomenten en hem voor elke sector in goede positie brengen. In Roubaix is bijna alles mogelijk, dus we gaan voor een topresultaat met hem.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.