zondag 4 februari 2018 om 18:21

Mathieu van der Poel: “Natuurlijk ben ik teleurgesteld”

Wout van Aert kroonde zich zondagmiddag in Valkenburg voor de derde opeenvolgende keer tot wereldkampioen veldrijden. Een hard gelag voor Mathieu van der Poel, die afgelopen seizoen 26 zeges boekte en de torenhoge favoriet voor de regenboogtrui was. “Ik ben op waarde geklopt, maar natuurlijk ben ik teleurgesteld”, vertelt hij voor de camera van WielerFlits.

‘Wist dat Wout goed zou zijn’
Een opvallend koele MvdP heeft zich bij de nederlaag neergelegd. “Ik ben niet geschrokken van Wouts prestatie vandaag. Ik had vooraf al gezegd dat Wout hier super zou zijn. Ik weet hoe hij naar een WK toe kan werken. Dus nee, hij heeft mij niet verrast. Ik heb er alles aan gedaan om hier goed te zijn. Het is hier misschien een a-typisch crossparcours, maar ook dat zou ik aan moeten kunnen.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
31 Reacties
Sorteer op:
4 februari 2018 18:25
Atypisch crossparcours?
4 februari 2018 18:26
@Lutsenkofan;

Geen balkjes
4 februari 2018 18:28
MvdP, eens goed luisteren naar echt kenners van een koers. Zoals jouw vader en bompa.
4 februari 2018 18:38
De scherpte ontbrak op een of andere manier. Begon al bij de (verloren) sprint na de start. Parcours hielp ook niet echt om er doorheen te komen. Zal voor groot deel tussen zijn oren gezeten hebben. Maar goed, doet niet af aan feit dat ik afgelopen maanden genoten heb van zijn kunde, klasse en inzet.
4 februari 2018 18:39
Hele jaar niets presteren en dan dit..
4 februari 2018 18:42
Die quote "een a-typisch crossparcours" is opvallend inderdaad.
Het is wat je onder cyclocross verstaat. Ik denk dan (nog steeds) aan modder, nijdige hellingen met de fiets op je schouder, koude ...
MvdP ziet dat dus anders. Zo zie je maar hoe veldrijden geëvolueerd is van: van geploeter naar F1 circuits. En deze laatste worden dus als 'normaal' ervaren. Onbegrijpelijk, maar je moet met je tijd mee.
4 februari 2018 18:54
Ik gaf gister al aan dat zo'n veldloop met de fiets op de schouder waar zelfs op "fietsstroken" gelopen moet worden (door sommigen een klassieke cross genoemd) mij niet echt boeit. Kan zijn omdat ik mountainbiker ben, maar ik ben de cross pas echt gaan waarderen ten tijde van Nijs waar mannen met skills een onderscheid konden maken t.o.v. de noeste ploegers. Ben blij dat Mathieu het mountainbiken mee pakt de komende jaren. Wout vandaag de sterkste, ben alleen bang dat hij dat truitje weer veel zal moeten showen vanaf het tweede schavot ;)
4 februari 2018 18:59
Sven Nijs syndroom
4 februari 2018 19:01
Gisteren werd de docu over zijn pa uitgezonden. Die is ook vaker geen WK geworden dan wel, ergens heeft het zijn charme om niet altijd te mogen winnen. Opa kan er ook over meepraten.
4 februari 2018 19:26
Fijn dat ie "gewoon" teleurgesteld is, waar Belgen bij het minste of geringste ontgoocheld zijn. Wat een leven moeten die hebben...
4 februari 2018 19:29
Wat is hij geweldig, hoe hij reageert is echt goed, is het hele jaar de beste en heeft een mindere dag, maar heeft een geweldig seizoen.
4 februari 2018 19:37
edit wf: niet doen
4 februari 2018 19:43
2 sporters voor wie je alleen maar respect kunt hebben. Zowel Wout als Mathieu is een grote meneer geworden. Aan die 2 ligt het niet, het wederzijdse respect.
4 februari 2018 19:44
@jungleman...dacht vanmiddag precies hetzelfde.
4 februari 2018 19:53
Groot sportman, moet een grote teleurstelling voor hem zijn.
Zeer professioneel hoe hij de pers te woord staat!
4 februari 2018 20:04
Borsje ik sluit me bij jou aan.
4 februari 2018 20:25
Doodzonde

Ultrasportieve reactie
4 februari 2018 20:35
Dat lachje op het laatst over dat ie morgen alweer op de mtb stapt :-)
4 februari 2018 20:46
Een klasbak maar carrière gaat wel op die van z'n opa lijken. Volgens mij 3 x 2e in de tour en 2e WK...
4 februari 2018 20:53
Dit was het WK veldlopen, had niets met fietsen te maken!
4 februari 2018 21:56
Quote:
Zo zie je maar hoe veldrijden geëvolueerd is van: van geploeter naar F1 circuits. En deze laatste worden dus als ‘normaal’ ervaren. Onbegrijpelijk, maar je moet met je tijd mee.


Ik vraag me af waar die evolutie vandaan komt. Nys was zo'n technische renner, die op zich wel alles kon, maar toch vooral goed tussen boompjes kon zigzaggen. Aangezien de cross toch vooral door Belgen wordt beheerst, qua organisatie en uittekenen van crossen, denk ik soms dat die (mogelijk onderbewust) steeds meer van dat soort crossen zijn gaan uittekenen.

Aangezien er met Van Aert nu iemand is die iets meer baat heeft bij het omgekeerde (wat niet wil zeggen dat hij alle zware crossen wint, maar gewoon dat hij dan vaker dan nu wint ), vraag ik me af of we de komende 5-10 jaar terug subtiel naar de andere kant gaan overhellen.
4 februari 2018 22:26
@gebruikersnaam
Alsof van Aert nog 5, laat staan 10, jaar in het veld zit.
4 februari 2018 22:37
Waarom men over Nijs syndroom of eeuwige 2e opa moet beginnen snap ik niet. Hij is gewoon wereldkampioen geworden in 2015 (de jongste ooit). En ook op de weg heb ik hem ooit WK zien worden bij de beloften. WK's zijn eendagsmomenten. Opa deed het ook in wedstrijden over 3 weken. Ff wat anders. Vdp is al de beste sinds oktober, zijn lijn moest wel een keer gaan dalen. Van Aert zat in een stijgende lijn want dat moet wel als je de weg op gaat en ambities hebt. Een WK in februari is in het voordeel van diegene die een opbouw naar de weg hebben en kan wel eens te laat komen voor hij die al in oktober bij iedereen wegreed. Marianne Vos zet ook op die laatste periode in. Vorig jaar bijna gelukt dit jaar te laat begonnen. Tijd dat het eens op de schop gaat. De wereldkampioen is hij/zij die over de hele periode het beste was in de wereldbekers van october tot en met feb. De formule 1 als voorbeeld. Een wereldkampioen op basis van 1 wedstrijd slaat ook nergens op in welke sport dan ook.
4 februari 2018 22:39
Ben blij dat hij wat zegt over het parcours en ik denk dat hij hier het achterste van zijn tong niet laat zien. Het was een parcours wat ontzettend op het lijf van Van Aert geschreven is. Ik was erbij vanmiddag. Ontzettend veel lopen, ontzettend veel blubber, en als je dan mocht fietsen kon je maar weinig tempo maken. Zo ongunstig mogelijk voor Mathieu als je er dan ook nog een Franchorchamps muur in gooit. Bedankt Adrie, ga vrolijk verder met overcompenseren. We weten al lang dat je je zoon niet bevoordeelt en dat hoeft ook zeker niet. Maar dit was een klote parcours, niet alleen bij de elite mannen maar ook in de andere wedstrijden.
4 februari 2018 22:51
Hij pakt het sportief op, kunnen de Belgen nog wat van leren.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.