Mathieu van der Poel topfavoriet in het Hageland: “Maar de koers moet altijd gereden worden”
Foto: Cor Vos
zaterdag 10 juni 2023 om 08:31

Mathieu van der Poel topfavoriet in het Hageland: “Maar de koers moet altijd gereden worden”

Zoals we in onze voorbeschouwing alvast aanhaalden: vanwege het gebrek aan concurrentie wordt Dwars door het Hageland één grote speeltuin voor topfavoriet Mathieu van der Poel. “Dat kan ik niet ontkennen”, aldus ploegleider bij Alpecin-Deceuninck Bart Leysen in Het Nieuwsblad. “Op die onverharde stroken zal hij zich kunnen uitleven, maar dat is nog geen garantie op winst.”

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Veel mensen gaan er nu al van uit dat Mathieu zaterdag wint, maar zo simpel is het niet. Een koers moet altijd gereden worden”, geeft Leysen aan. “Je mag ook niet vergeten dat Mathieu nog maar juist terug van stage is. Hij heeft er hard gewerkt, maar dat is nog geen garantie op succes.”

Naast topfavoriet Van der Poel brengt Alpecin-Deceuninck nog meer sterke renners aan de start. Ook Gianni Vermeersch, Dries De Bondt, Timo Kielich en zelfs ex-winnaar Jonas Rickaert kunnen zomaar van de aanwezigheid van Van der Poel profiteren. “Een massasprint vermijden we liefst, maar het is niet zeker of dat lukt met al die sprinters aan de start. Gelukkig hebben we Timo Kielich en Jonas Rickaert achter de hand.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.