Mathieu van der Poel verlengt tot en met 2020 bij Corendon-Circus
foto: Nico Vereecken / Photonews
woensdag 27 december 2017 om 11:39

Mathieu van der Poel verlengt tot en met 2020 bij Corendon-Circus

Mathieu van der Poel heeft zijn tot en met 2018 lopende contract bij Beobank-Corendon opengebroken en verlengd. Dat heeft zijn ploeg – die vanaf 1 januari Corendon-Circus heet – op een persconferentie bekendgemaakt. De Nederlands- en Europees kampioen veldrijden ligt nu tot en met 2020 vast bij de Belgische Continental-formatie. 

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Loyaal
Van der Poel had de laatste jaren over interesse van WorldTour-teams niet te klagen. In een interview met WielerFlits gaf hij eerder dit jaar nog aan graag voor formaties als Quick-Step Floors of Sky te willen fietsen. Beide partijen hebben onze 22-jarige landgenoot ook al eens benaderd. “Maar ik heb niet over andere ploegen nagedacht”, vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. “Ik voel me al lang goed bij deze ploeg. Het is mooi om samen aan een nieuw hoofdstuk te beginnen.”

Mountainbike
De kopman van Corendon-Circus richt zich in 2018 vooral op de mountainbike. Op de olympische discipline Cross Country gaat hij komend seizoen alle wereldbekers afwerken. Dit jaar reed hij er drie, met een tweede plek in Albstadt als beste resultaat. Van der Poel wil zich in 2020 plaatsen voor de Olympische Spelen in Tokio. “Ik heb vooral gekozen voor wat ik het liefste doe. Dat heeft mede mijn beslissing gevormd. De Spelen is het grootste wat je als sportman kan meemaken.”

Grote financiële inspanning
De waarde van de jongste wereldkampioen veldrijden ooit is gestegen, waardoor de gebroeders Roodhooft een serieuze financiële injectie in de ploeg moesten steken. “In de eerste plaats wil ik vooral benadrukken hoe trots ik ben dat we Mathieu nog tot eind 2020 aan onze ploeg kunnen verbinden”, vertelt Christoph Roodhoofd tegen Belga. “We hebben het budget significant verhoogd om Mathieu te kunnen houden en ik vind het een stevig huzarenstukje dat we iemand van zo’n niveau bij een continentale ploeg kunnen houden.”

Nieuwe fiets
Corendon-Circus stelde vandaag de nieuwe sponsornaam voor, alsmede het nieuwe tenue. Bovendien rijdt de equipe van de broers Christoph en Philip Roodhooft komend seizoen op fietsen van Canyon. Beobank-Corendon mikte eerder dit jaar nog op een ProContinental-licentie in 2019. Formeel kan Van der Poel volgens de UCI-reglementen overigens altijd onder zijn nieuwe contract uit, wanneer hij een aanbod van een WorldTour- of ProContinental-ploeg accepteert.

RIDE Magazine
35 Reacties
Sorteer op:
27 december 2017 11:56
Mooi voor Mathieu die toch lekker wil blijven crossen en mountainbiken!

Wat ik echt niet begrijp is dat de WT teams niet hun slag slaan. Doe hem een goed bod en laat hem dan de aankomende jaren lekker crossen. In de zomermaanden dan lekker op de weg enkele wedstrijden. Daarnaast is het natuurlijk ook een goede promotie van sponsors etc.!
27 december 2017 12:12
Dat gaat geen groot WT doen. Moeten ze een wagen en personeel vrijmaken om de hele wereld over te gaan met het XCO circuit. Hij gaat nu op canyon rijden dus mogelijk ondersteuning vanuit hun XCO teams (topeak-ergon/nieuw team Absalon).

Hoop stiekum op Cape Epic deelname met de Albanator.
27 december 2017 12:31
Staat een leuk stuk op Veldritkrant. Heeft zelf voor Canyon gekozen omdat die in het mountainbiken hoger staan dan Stevens. Hij wil voor een goed klassement gaan in de Wereldbeker en rijdt mogelijk zelfs alle wedstrijden. Wegprogramma wordt daar omheen samen gesteld. Veldrijden en mtb zijn core business. Mooi dat hij zijn hart volgt!
27 december 2017 12:38
Die knik in die nieuwe crosser maakt die hele fiets in één klap lelijk. Wel mooi dat er nu duidelijkheid is, kan die discussie ook gaan liggen. Ook wel sportief dat hij van Aert een voorsprong gunt in zijn wegcarriere.
27 december 2017 12:47
Eeuwig zonde dat zo'n groot talent blijft hangen in hobbysporten. Een beetje ambitieloos is het.
27 december 2017 12:50
Kledingsponsor Craft wordt vervangen door Kalas.
27 december 2017 12:53
Wat een malle fiets! Circus
27 december 2017 12:55
Geen verrassing, aangezien Mathieu al eerder heeft aangegeven pas na de Spelen van 2020 naar de weg te willen overstappen.
27 december 2017 12:59
@Krypton hij diept zijn talent juist uit door voor het mountainbiken te kiezen. Een sport die niet blijft hangen als het wegwielrennen, maar waar veel meer technologische ontwikkeling is en nog steeds groeit!
27 december 2017 13:12
Jammer omdat hij als van Aert vooral voor de weg gaat kiezen totaal geen
tegenstand in de cross zal hebben en zijn talent de overmacht misschien gaat krijgen
boven het serieus bezig zijn .
27 december 2017 13:13
Ja natuurlijk Krypton, want op de weg rijden natuurlijk de meest atletische, veelzijdige en getalenteerde fietsers van de hele planeet rond. Wegwielrennen houdt immers zoveel meer in dan de XCO. Echt een tak van sport waar mensen als VDP in passen: in colonne door Europa met een tetterende (te) dikke ex renner die in je oor beveelt om te wachten, niet over te nemen, andermans bord leeg te eten en meer van dat.

Ik begrijp je respectloze opmerking dan ook meteen.
27 december 2017 13:14
Heel mooi voor de cross dat hij nog minstens twee jaar blijft, plezier om hem zo individueel bezig te zien...
27 december 2017 13:18
Waarom zou hij op de weg willen gaan? Het leven is compleet anders. Niet méér verdienen. Veel meer verliezen en hij wil nog minimaal 3x wereldkampioen worden. In 2020 is hij 25. Talent en verstand genoeg om dan, als hij wil, de grote switch te maken. Al zal het evenveel pijn doen om de honden en de M5 thuis te laten.
27 december 2017 13:19
Geweldig gewoon. Mijn bewondering is zonet nog meer gegroeid. Veel geld verdienen met wat je graag doet, wat wil je nog meer?

Op de weg kan je wat meer internationale prestige behalen als je een echte wereldtopper bent, wat dus nog af te wachten valt. Maar daar is ook alles mee gezegd. Het is een enorm saaie discipline, ver weg van huis. En je verdient er enkel meer mee dan in de cross als je dus die wereldtopper wordt.

Daarom zie ik Van Aert ook nog niet snel de definitieve overstap maken. Lekker cashen, dicht bij familie en vrienden en elk weekend voor de overwinning strijden.
27 december 2017 13:22
Hij moet het zelf weten. Maar is veldrijden echt zo uitdagend en ambitieus nog ?? Hij heeft in feite één tegenstander in Van Aert en meestal verslaat hij die ook...
27 december 2017 13:24
@delgado lul me niet na
27 december 2017 13:30
@samlambeej
Doe normaal he
27 december 2017 13:36
Het aanstaande XCO-seizoen belooft tig maal spannender te worden dan de drie grote rondes samen.
27 december 2017 14:21
Jammer.
27 december 2017 14:26
Jammer jammer jammer. Ook geen pro conti, dus wat hij op de weg rijdt stelt niet veel voor.
27 december 2017 15:26
Viel te verwachten, tot 2020 zal de focus op de Olympische Spelen zijn.
Hij zal denk ik wel als voorbereiding op de weg rijden maar dat zal geen uitgebreid programma zijn als ie voor de cross en mtb kiest.
Het nieuwe frame is lelijk, heel lelijk!

Na 2020 dan maar hopen dat we hem eindelijk op de weg zien in de klassiekers en grote ronden
27 december 2017 15:44
Prima beslissing. Hij wil graag een medaille winnen op de OS. En daar heb je meer kans bij het mountainbiken dan bij de weg! Altijd spanning en sensatie terwijl je bij de wegwedstrijd eerst zo'n 200 saaie kilometers moet afleggen voordat het spannend begint te worden!
27 december 2017 17:45
Dit is toch allemaal in lijn van wat al bekend was?
27 december 2017 18:23
@krypton natuurlijk joh mountainbiken doe je voor de lol en hobby, wielrennen dat is voor echte mannen... zoals Sagan. Je 6 uur verstoppen in een koers en wereldkampioen worden. Wacht eens, dat is dezelfde man die in Rio door hobbyisten van het goud werd afgehouden in het mountainbiken!
27 december 2017 19:27
jammer voor ons, maar goed voor hem dat ie doet waar hij van houdt

Om te reageren moet je ingelogd zijn.