Mathieu van der Poel voert Alpecin-Fenix aan in UAE Tour
foto: Cor Vos
vrijdag 19 februari 2021 om 08:22

Mathieu van der Poel voert Alpecin-Fenix aan in UAE Tour

Alpecin-Fenix, de ploeg van Mathieu van der Poel, heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de UAE Tour. De Belgische formatie rekent in de Verenigde Arabische Emiraten onder meer op de Nederlandse kampioen, Jasper Philipsen en Louis Vervaeke.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Voor Van der Poel is het zijn eerste wedstrijd sinds het WK veldrijden in Oostende. In de Belgische kuststad veroverde hij op 31 januari zijn vierde wereldtitel in het veld, maar nu richt de Nederlandse alleskunner zich weer volledig op een wegcampagne. Van der Poel zal dus zijn eerste wegkilometers afmalen in de UAE Tour.

“Ik denk dat dat een betere aanloop is richting de klassiekers waarop ik nog net iets meer mijn pijlen richt dan het openingsweekend”, zo liet Van der Poel eerder al weten. De 26-jarige renner zal dit jaar dus niet aan de start staan van Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne.

Zijn werkgever Alpecin-Fenix rekent in de UAE Tour ook op de snelle sprintbenen van Jasper Philipsen en Kristian Sbaragli. Louis Vervaeke mag zich als klimmer dan weer uitleven in de bergetappes naar Jebel Hafeet en Jebel Jais. Jonas Rickaert is weer wedstrijdfit na een vals-positieve coronatest. Gianni Vermeersch en Roy Jans zijn de laatste renners binnen de selectie.

Selectie flag-be Alpecin-Fenix voor flag-ae UAE Tour (21-27 februari)
flag-be Roy Jans
flag-be Jasper Philipsen
flag-nl Mathieu van der Poel
flag-be Jonas Rickaert
flag-it Kristian Sbaragli
flag-be Gianni Vermeersch
flag-be Louis Vervaeke

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.