Max Walscheid boekt eerste seizoenszege in Omloop van het Houtland
foto: Cor Vos
woensdag 25 september 2019 om 18:02

Max Walscheid boekt eerste seizoenszege in Omloop van het Houtland

Max Walscheid heeft zijn eerste seizoenszege te pakken. In de Belgische .1-wedstrijd Omloop van het Houtland was hij de snelste van een kleine kopgroep. Dries De Bondt eindigde op de tweede plaats, Taco van der Hoorn werd derde.

Voorheen was de start van Omloop van het Houtland op de Markt van Lichtervelde, maar ditmaal was gekozen voor Middelkerke als vertrekplaats. Wel bleef Lichtervelde aankomstplaats, waar de finish lag na acht plaatselijke ronden aan 10,2 kilometer. Vanuit de start was het meteen strijd en negen renners wisten weg te komen met daarbij ook Max Walscheid en Dries De Bondt, renners die we in een later stadium opnieuw zouden tegenkomen.

De negen vluchters wisten een kleine twee minuten weg te rijden bij het peloton, dat door de onstuimige weersomstandigheden uit elkaar was geslagen in waaiers. Nog voor het opdraaien van de plaatselijke ronden rond Lichtervelde was de kopgroep weer ingelopen. Dan versnelden nog eens vijf renners, waarvan Jelle Wallays en opnieuw De Bondt de sterksten waren. Samen gingen zij verder, maar in de laatste vijftig kilometer kwam alles weer samen.

Vijf renners gaan sprinten om de winst
Met nog twee ronden op de teller waren Jens Keukeleire en nog eens De Bondt de volgende aanvallers en zij kregen enige tijd later steun van Taco van der Hoorn, Max Walscheid en de huidige wereldkampioen puntenkoers Jan-Willem van Schip. Naar mate de kilometers wegtikten werd duidelijk dat het peloton gezien was en de winnaar vooraan moest worden gezocht. De vijf renners vooraan zouden uiteindelijk sprinten om de overwinning.

foto: Cor Vos

Walscheid kwam daarbij na 186,3 kilometer als eerste over de streep, voor De Bondt, Van der Hoorn, Van Schip en Keukeleire. Daarmee trad de Duitser in de voetsporen van Jonas Van Genechten, die vorig jaar na een fotofinish Jasper De Buyst van de overiwnning hield. Walscheid is aan zijn laatste seizoen bezig bij Team Sunweb, want na dit seizoen maakt hij de overstap naar Team NTT (het huidige Dimension Data).

“Ik ben superblij om deze overwinning voor de ploeg te pakken aan het einde van het seizoen, nadat ik er al een tijdje op wachtte”, zei Walscheid. “Mijn zege vandaag is een speciale, want normaal pak ik ze vanuit een grotere groep, maar vandaag sprintten we voor de winst met slechts vijf jongens. Ik wilde het vandaag echt goed doen, dus ik was erg actief, wat ik eigenlijk niet gewend ben. Normaal gesproken spaar ik me voor de finale om dan voor de sprint te gaan.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.