Meer kasseien in Nokere Koerse
foto: © Luc Claessen / Getty Images
vrijdag 30 november 2018 om 08:44

Meer kasseien in Nokere Koerse

In navolging van andere Vlaamse voorjaarswedstrijden krijgt ook Nokere Koerse een iets ander parcours. De Vlaamse semi-klassieker telt volgend jaar zo’n 22 kilometer aan kasseien.

“In de twee finale lussen steekt telkens de nieuwe kasseistrook van Lededorp”, zegt koersdirecteur Rony De Sloovere tegen Het Nieuwsblad. “We trekken langs de woning van Johan Museeuw om Lededorp te kunnen meepikken. Daardoor wordt de kasseistrook van de Huisepontweg anders aangesneden. Dit keer beginnen ze er nagenoeg uit stilstand aan na een bocht van negentig graden.”

Nokere Koerse heeft zich al verzekerd van tien WorldTour-ploegen aan de start, waaronder Deceuninck-Quick Step en Lotto Soudal. De 1.HC-koers start op woensdag 20 maart op de Markt in Deinze. Na een aanloop van 82 kilometer volgen nog drie lokale rondes doorspekt kasseiklimmetjes, waaronder zeven beklimmingen van Nokere berg. De wedstrijd krijgt volgend jaar ook een editie voor vrouwen, die op dezelfde dag zal worden verreden.

Dit jaar ging de overwinning in Nokere Koerse naar Fabio Jakobse. De jonge Nederlander behaalde toen zijn eerste profoverwinning.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.