Milan en Groves verwachten geen simpele sprintrit in Napoli: “Finale is heel tricky”
foto: Cor Vos
zondag 12 mei 2024 om 12:27

Milan en Groves verwachten geen simpele sprintrit in Napoli: “Finale is heel tricky”

De negende etappe van de Giro d’Italia ziet er op papier uit als een sprintersrit, maar niets is minder waar. Er zijn meerdere heuveltjes opgenomen in de laatste 40 kilometer, wat de finale wel eens te lastig kan maken voor sommige rappe mannen. Paarse trui Jonathan Milan en zijn concurrent Kaden Groves weten dat ook.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het was best wel een zware etappe gisteren, maar ik kwam in de grupetto terecht en heb zo veel als mogelijk kunnen sparen. Maar alle sprinters hebben afgezien”, blikt Milan in gesprek met Eurosport terug op de bergrit naar Prati di Tivo. De Italiaan wist al een etappezege te boeken, maar zag in Lucca de vluchters het halen. “Ik was toen wel teleurgesteld, maar vandaag is de finale nog meer tricky. Het is heel zwaar.”

“Ik zag op de beelden dat het heel lastig gaat worden. De laatste kilometer is hetzelfde als de rit van vorig jaar naar Napoli, maar we komen van een andere kant de stad binnen. Wat dat betreft wordt het wel iets anders”, aldus de sprinter van Lidl-Trek.

‘Het gaat in de finale niet alleen aan ons zijn’
Kaden Groves sluit zich aan bij Milan. “Het is een tricky finale en een heel lange etappe, maar die is best makkelijk tot het laatste koersuur”, zegt de Australiër van Alpecin-Deceuninck bij Eurosport. “We moeten ervoor zorgen dat we in goede positie aan die finale beginnen en alles bij elkaar kunnen houden voor een sprint.”

“Er zijn meerdere beklimmingen die elkaar kort opvolgen, en dat gebeurt ook na bijna 200 kilometer, dus dan zijn veel benen moe”, weet Groves. “En Napoli zorgt ook vaak voor verrassingen in de Giro, dus het wordt een heel interessante dag. Ik geloof niet dat het in de finale aan ons gaat zijn. Het peloton zal willen koersen, dus het wordt vanzelf al zwaar. En Jonathan Milan is heel goed in vorm, dus ik verwacht dat hij de finale overleeft.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.