Movistar bindt ervaren trio langer aan zich
foto: Sirotti
maandag 27 augustus 2018 om 14:32

Movistar bindt ervaren trio langer aan zich

Movistar heeft de contracten verlengd van de dertigers Andrey Amador, Daniele Bennati en Imanol Erviti. Daardoor rijden zij nog tot zeker eind 2019 voor de Spaanse formatie. Eerder was er nog sprake van dat Bennati de ploeg zou verlaten, terwijl Erviti kon rekenen op de interesse van Mitchelton-Scott.

Amador (31) rijdt al sinds 2009 voor Movistar. De Costa Ricaan liet zich de afgelopen jaren met name opmerken in de Giro d’Italia, waar hij in 2015 (4e) en 2016 (8e) in de top tien van het eindklassement reed. Ook wordt hij gezien als een cruciale knecht in de ploeg; zo reed hij dit seizoen als de Tour de France en is hij momenteel actief in de Vuelta a España.

Hetzelfde geldt voor Erviti (34); ook hij heeft een belangrijke ondersteunende rol in de ploeg, waarvoor hij sinds 2005 uitkomt. Hij is dus al bezig aan zijn veertiende profseizoen. Hij wordt gezien als een erg slimme renner en een echt powerhouse, die zijn mannetje staat in de heuvels. Ook is hij één van de kasseispecialisten bij Movistar.

Bennati
Bennati (37) de oudste van de drie en voegde zich pas vorig seizoen bij de ploeg. De Italiaan onderscheidde zich vroeger in de massasprints, en dat leverde hem ritzeges op in de Giro d’Italia, Tour de France en Vuelta a España. Tegenwoordig is hij een ervaren helper voor kopmannen als Nairo Quintana, Mikel Landa en Alejandro Valverde.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
27 augustus 2018 16:40
Tijdens de Tour geloof ik werd inderdaad gezegd dat Bennati niet mocht blijven. Hij wint zelf niet meer maar hij heeft enorm veel ervaring en is echt nog wel een sterke knecht / wegkapitein. Zo iemand hou je er graag bij.
27 augustus 2018 21:11
Goede signings van dit ploeg, zulke renners zijn ervaren een een hoeksteen van de ploeg.. die zichzelf wegkunnen cijferen...

Erviti en Benatti (52 overwinningen) zijn ook voor de voorjaarsklassiekers van waarde voor Movistar omdat ze in iedergeval de ronde of Parijs Roubaix uit kunnen rijden en niet bang zijn voor een beetje regen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.