Movistar heeft smaak te pakken en presenteert Carlos Canal en Pelayo Sanchez
foto: Cor Vos
woensdag 18 oktober 2023 om 12:15

Movistar heeft smaak te pakken en presenteert Carlos Canal en Pelayo Sanchez

Movistar heeft, enkele uren na de bekendmaking van de transfer van de Italiaan Manlio Moro, nog twee talentvolle renners gepresenteerd voor komend seizoen. De jonge Spaanse wielrenners Carlos Canal en Pelayo Sanchez tekenen voor twee seizoenen.

Moro is met zijn baan- en wegachtergrond in meerdere disciplines inzetbaar, maar dit is ook het geval voor Canal. De 22-jarige renner koerst niet alleen op de weg, maar heeft ook een verleden als crosser. De laatste jaren was hij niet meer te zien in het veld, maar voor de coronapandemie was hij een van de betere crossers in de juniorencategorie. Zo stond hij in het seizoen 2018-2019 twee keer op een wereldbekerpodium en werd hij zevende op het WK in Bogense.

Canal richt zich de laatste jaren echter volledig op de weg, en met succes. De beloftevolle coureur boekte weliswaar nog geen profoverwinningen in dienst van Euskaltel-Euskadi, maar reed wel naar de nodige ereplaatsen. Zo werd hij afgelopen seizoen zesde in de Trofeo Calvia, zevende in de Trofeo Ses Salines, zesde in de slottijdrit van O Gran Camiño en reed hij tevens naar vier top 10-noteringen in de Tour de Langkawi.

Canal hoopt zich bij zijn nieuwe ploeg nog verder te ontwikkelen. “Het is een droom die uitkomt, om deel uit te maken van een Spaanse topploeg”, is de nieuwste aanwinst van Movistar in de wolken. “Ik wil graag nog beter worden als wielrenner. Ik kijk met een goed gevoel terug op het voorbije seizoen. Ik merk dat ik weer een stap heb gezet in mijn ontwikkeling. Ik heb hard gewerkt en je ziet dan toch dat het zijn vruchten afwerpt. Ik hoop de goede lijn in 2024 door te trekken.”

Pelayo Sanchez
Sanchez wordt in het persbericht van Movistar omgedoopt tot ‘een van de absolute parels van het Spaanse wielrenen’. Niet onterecht, als je ziet dat hij zich in de meest recente Vuelta, namens Burgos BH, prima staande hield. Sanchez reed naar een knappe zesde plaats in de elfde etappe, maar deed nog straffer in de door Wout Poels gewonnen rit naar Guaddarama, waar hij als derde over de streep kwam. Verder boekte Sanchez dit voorjaar een eerste profzege in de slotrit van de Vuelta Asturias.

“De sprong maken naar de WorldTour is altijd een doel geweest, maar als je die stap zet naar de beste ploeg van je land, is het extra mooi. Mijn eerste profjaren hebben me in staat gesteld om veel ervaring op te doen en mijn plaats in het peloton te vinden. Vooral dit jaar heb ik een grote sprong voorwaarts gemaakt. Het doel moet zijn om te blijven leren en de stijgende lijn vast te houden. Dat kan zowel door de ploeg te helpen, als – waarom ook niet – eigen succes na te streven.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.