Movistar optimistisch over Giro-deelname Nairo Quintana
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 18 april 2024 om 09:57

Movistar optimistisch over Giro-deelname Nairo Quintana

Raakt Nairo Quintana nog op tijd fit voor de Giro d’Italia? De Colombiaan moest wegens fysieke problemen passen voor de Tour of the Alps, wat zijn laatste koers zou zijn in aanloop naar de Ronde van Italië. Zijn ploeg Movistar is echter wel optimistisch als het gaat over de eerste grote ronde van het seizoen.

Dat meldt Ciro Scognamiglio, een doorgaans goed ingevoerde journalist van La Gazzetta dello Sport. De Italiaanse sportkrant baseert zich op ‘bronnen binnen de ploeg.’ De 107e editie van de Giro d’Italia begint over iets meer dan twee weken, op zaterdag 4 mei, met een rit naar Turijn. Quintana won tien jaar geleden, in 2014, de Italiaanse ronde. Drie jaar later, in 2017, werd hij ook nog eens tweede.

De inmiddels 34-jarige klimgeit verblijft momenteel in zijn thuisland Colombia, waar hij verder aan het herstellen is van zijn valpartijen in de Ronde van Catalonië. De klimmer ging in de Catalaanse rittenkoers twee keer tegen het asfalt. Zowel in zesde als zevende etappe ging hij onderuit. Hij hield geen breuken over aan die valpartijen, maar gaf na zijn laatste schuiver wel op.

Spierscheur
Quintana kampt bovendien met een vrijwel volledig scheur van het voorste sterno-claviculaire ligament in zijn rechterarm. Oftewel: een vrijwel volledig scheur van het gewricht dat het borstbeen verbindt met het sleutelbeen. Om die reden schrapte hij eerder de Ronde van het Baskenland al van zijn programma.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.