Raakt Nairo Quintana nog op tijd fit voor Giro d’Italia? Colombiaan moet ook passen voor Tour of the Alps
donderdag 4 april 2024 om 20:03

Raakt Nairo Quintana nog op tijd fit voor Giro d’Italia? Colombiaan moet ook passen voor Tour of the Alps

Nairo Quintana zal niet deelnemen aan de Tour of the Alps (15-19 april). De Colombiaan van Movistar keert terug naar Colombia, waar hij verder zal herstellen van zijn valpartijen in de Ronde van Catalonië. Het is vraag of Quintana op tijd klaar zal zijn voor de Giro d’Italia, die op 4 mei begint met een rit naar Turijn.

Quintana ging in de Ronde van Catalonië twee keer tegen het asfalt. Zowel in zesde als zevende etappe ging hij onderuit. Hij hield geen breuken over aan die valpartijen, maar gaf na zijn laatste schuiver wel op. De 34-jarige renner kampt bovendien met een vrijwel volledig scheur van het voorste sterno-claviculaire ligament in zijn rechterarm. Oftewel: een vrijwel volledig scheur van het gewricht dat het borstbeen verbindt met het sleutelbeen. Om die reden schrapte hij eerder de Ronde van het Baskenland al van zijn programma.

Nu slaat Quintana dus ook de Tour of the Alps over. De vierdaagse in Italië zou zijn laatste koers zijn in aanloop naar de Giro d’Italia. Movistar schrijft op sociale media dat er binnenkort meer nieuws komt over de rest van het programma van Quintana.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.