Nieuwe tegenslag voor Nairo Quintana: Colombiaan niet in Ronde van het Baskenland
donderdag 28 maart 2024 om 10:35

Het zit Nairo Quintana dit seizoen nog niet mee. De 34-jarige Colombiaan moet een nieuwe tegenvaller zien te verwerken: de klimmer van Movistar moet passen voor de komende Ronde van het Baskenland (1-6 april), een koers die hij in 2013 nog wist te winnen.

Quintana heeft toch te veel last van zijn valpartijen in de voorbije Ronde van Catalonië. De winnaar van de Giro d’Italia (2014) en Vuelta a España (2016) maakte in de zesde en zevende etappe van de Catalaanse wielerronde kennis met het asfalt.

De ervaren coureur kwam er nog relatief goed vanaf – Quintana hield geen breuken of andere ernstige blessures over aan zijn valpartijen – en keek al uit naar de Ronde van het Baskenland. Zijn ploeg Movistar heeft nu toch slecht nieuws. “Nairo zal zijn herstelproces verder voortzetten en niet starten in het Baskenland. We wensen je een spoedig herstel, Nairo!”

Nieuwe tegenvaller
Het is voorlopig nog niet het seizoen van Nairo Quintana. Hij begon zijn comebackjaar met de Colombiaanse kampioenschappen en reed vervolgens de zesdaagse Tour Colombia. In deze laatste wedstrijd kwam hij niet in het stuk voor en moest hij genoegen nemen met een bijrol. De renner van Movistar zou daarna eigenlijk deelnemen aan O Gran Camiño, maar een coronabesmetting gooide roet in het eten.