Portugees Ruben Guerreiro (29) vreest voor einde carrière
Guerreiro (midden) won vorig jaar nog de Saudi Tour - foto: Cor Vos
donderdag 9 mei 2024 om 09:31

Portugees Ruben Guerreiro (29) vreest voor einde carrière

Ruben Guerreiro houdt serieus rekening met het einde van zijn wielercarrière. De 29-jarige Portugees heeft namelijk last van twee hernia’s. “Mijn wielerjaar en zelfs carrière zijn momenteel wel in gevaar”, laat hij weten aan persbureau Lusa.

De renner van Movistar was dit jaar eigenlijk voorzien voor de Giro d’Italia, maar zijn lichaam laat hem al een tijdje in de steek. “Het plan was om deel te nemen aan de Giro, maar ik hield een ontwrichte elleboog over aan een valpartij in de GP Miguel Induraín. Ik kon zo een tijdje niet trainen en zelfs normaal functioneren. Ik vertrok na verloop van tijd echter naar de Sierra Nevada, om me voor te bereiden op de Giro.”

“Maar ik kreeg daar echt ontzettend veel last van mijn rug, lendenen en nek”, schetst Guerreiro. “Het was echt een hevige pijn. Na onderzoek kwamen twee hernia’s aan het licht. Experts zeggen dat de hernia’s zijn ontstaan door mijn valpartijen van de afgelopen jaren.”

Guerreiro – die eerder dit jaar nog naar toptienklasseringen reed in de Figueira Champions Classic en O Gran Camiño – ziet nog altijd geen verbetering. “Ik heb eerst normale fysiotherapie gevolgd, maar dat werkt niet. Ik ga echt door een heel moeilijke periode. Mijn eerdere blessures waren altijd vrij eenvoudig te behandelen, maar ik kan nu helemaal niks. Niet op de fiets, maar ook niet in het dagelijks leven. Ik moet nu gewoon heel veel rusten”, besluit hij.

Giro-ritwinnaar Guerreiro schreeuwt het uit – foto: Cor Vos

Guerreiro begon zijn profcarrière in 2017 bij Trek-Segafredo en daarna kwam de puncheur uit voor Katusha-Alpecin (2019), EF Education (2020-2022) en tegenwoordig dus Movistar. Op zijn palmares prijken vijf profoverwinningen. Zijn grootste zege behaalde hij in 2020, toen hij een etappe wist te winnen in de Giro d’Italia. Hij kroonde zich in die Giro tevens tot bergkoning. Guerreiro wist ook al te zegevieren in de Mont Ventoux Dénivelé Challenge.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.