‘Movistar hengelt naar diensten van Jhonatan Narváez’
foto: Cor Vos
woensdag 22 mei 2024 om 12:22

‘Movistar hengelt naar diensten van Jhonatan Narváez’

Is Jhonatan Narváez bezig aan zijn laatste maanden in het tenue van INEOS Grenadiers? De 27-jarige renner uit Ecuador komt nu nog uit voor de Britse formatie, maar zijn contract loopt aan het einde van dit seizoen af. Narváez zou volgens Global Cycling Network kunnen rekenen op de interesse van meerdere teams.

Zo zou Movistar achter de schermen bezig zijn met de komst van Narváez. De Spaanse ploeg heeft, als we GCN mogen geloven, interesse in de puncheur. Narváez begon zijn profcarrière in dienst van (toen nog) Quick-Step Floors, maar besloot eerder dan gepland te vertrekken en kwam vervolgens uit bij INEOS Grenadiers.

De Ecuadoraan is inmiddels dus bezig aan alweer zijn zesde seizoen in Britse loondienst en boekte door de jaren heen de nodige successen. Zijn eerste grote overwinning behaalde hij in 2020, met een ritzege in de Giro d’Italia. Vorig jaar domineerde hij dan weer de Ronde van Oostenrijk, met drie ritzeges én het eindklassement. Narváez wist zich de voorbije seizoenen tevens te onderscheiden in het klassieke werk.

Dit jaar beleefde hij misschien wel zijn mooiste moment uit zijn carrière. Op de eerste dag van de Giro d’Italia versloeg Narváez niemand minder dan Tadej Pogacar in de rit met aankomst in Turijn, waardoor hij tevens de eerste roze leiderstrui mocht aantrekken.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.