‘Jhonatan Narváez vertrekt bij INEOS Grenadiers, op weg naar andere topploeg’
foto: Cor Vos
donderdag 23 mei 2024 om 11:50

‘Jhonatan Narváez vertrekt bij INEOS Grenadiers, op weg naar andere topploeg’

Jhonatan Narváez zal volgend jaar niet meer uitkomen voor INEOS Grenadiers, zo meldt La Gazzetta dello Sport. De Ecuadoraan zou volgens GCN kunnen rekenen op de interesse van meerdere teams, waaronder Movistar, maar de Italiaanse sportkrant weet al waar zijn toekomst ligt.

Narváez is volgens Ciro Scognamiglio, de bekende wielerjournalist van La Gazzetta dello Sport, namelijk op weg naar UAE Emirates. GCN kwam gisteren nog met het nieuws naar buiten dat Movistar achter de schermen bezig zou zijn met de komst van de 27-jarige renner uit Ecuador. De Spaanse formatie lijkt dus achter het net te vissen.

Narváez is bezig aan alweer zijn zesde seizoen in dienst van INEOS Grenadiers, nadat hij in 2019 zijn debuut maakte voor de Britse sterrenformatie, maar zijn contract loopt aan het einde van dit seizoen af. De heuvelspecialist boekte door de jaren heen de nodige successen.

Zijn eerste grote overwinning behaalde hij in 2020, met een ritzege in de Giro d’Italia. Vorig jaar domineerde hij dan weer de Ronde van Oostenrijk, met drie ritzeges én het eindklassement. Narváez wist zich de voorbije seizoenen tevens te onderscheiden in het klassieke werk, met ereplaatsen in Strade Bianche en de E3 Saxo Classic.

Aan de zijde van Pogacar
Dit jaar beleefde hij misschien wel zijn mooiste moment uit zijn carrière. Op de eerste dag van de Giro d’Italia versloeg Narváez niemand minder dan (zijn toekomstige ploegmaat) Tadej Pogacar in de rit met aankomst in Turijn, waardoor hij tevens de eerste roze leiderstrui mocht aantrekken.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.