Ploegleider Arrieta: “Decathlon AG2R La Mondiale is veel moderner dan Movistar”
foto: Cor Vos
zondag 26 mei 2024 om 10:39

Ploegleider Arrieta: “Decathlon AG2R La Mondiale is veel moderner dan Movistar”

José Luis Arrieta maakt sinds kort deel uit van de technische staf van Decathlon AG2R La Mondiale. De 52-jarige Bask werkte na zijn carrière jarenlang voor Movistar, maar is na een afwezigheid van twee seizoenen weer terug als ploegleider in het peloton. “Bij Movistar werken ze echt heel anders”, is de eerste conclusie van Arrieta, in gesprek met de krant AS.

“Bij Decathlon AG2R zijn veel meer middelen, hoe alles is georganiseerd… Het is een veel moderner team”, aldus Arrieta. Eind 2021 vertrok hij met heibel bij Movistar, nadat hij ongeveer tien jaar gewerkt had als ploegleider bij de Spaanse formatie. Daarna bleef hij even weg uit het wielrennen. Arrieta had een pauze nodig, erkent hij. “En dan vooral van het bedrijf Abarca Sports en de structuur op zich, nog meer dan van Movistar.”

Het was niet dat Arrieta zich helemaal afzonderde van de koers. “Ik heb veel gevolgd op televisie, ik ben ook naar een paar wedstrijden geweest en ik train veel met Igor”, doelt hij op zijn zoon Igor Arrieta (21 jaar, red.) die de komende drie jaar uitkomt voor UAE Emirates. “Ik had zelf niet echt de insteek om weer terug te keren, maar ik voel me goed.”

Mogelijk tot en met Vuelta
Dat doet hij bij Decathlon AG2R La Mondiale. Zelf koerste Arrieta voor de Franse ploeg van 2006 tot en met 2010, en nu is hij er tijdelijk ploegleider. “Ze belden om te vragen of ik beschikbaar was, en dat was ook zo. Vervolgens namen ze opnieuw contact op, omdat een collega (Didier Jannel, red.) afwezig was. Met de vraag of ik kon invallen”, zegt hij.

Arrieta debuteerde in de Vierdaagse van Duinkerke en is momenteel actief in Boucles de la Mayenne. Ook de Ronde van Zwitserland staat nog op zijn programma. “Dat is het plan, en als Jannel tegen die tijd kan terugkeren, dan is hij er weer bij. Zo niet, dan kan ik misschien doorgaan tot en met de Vuelta a España. Voor de toekomst is mij verteld dat er nog veranderingen aan kunnen komen, en ze weten dat ze op mij kunnen rekenen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.