Nederlandse selectie voor Wereldbeker Overijse bekend
foto: Cor Vos
maandag 14 november 2022 om 09:28

Nederlandse selectie voor Wereldbeker Overijse bekend

De KNWU heeft de selectie voor de Wereldbeker Overijse van aankomende zondag bekendgemaakt. Bij de vrouwen zijn bijna alle Nederlandse toppers van de partij, bij de mannen is het ook nu weer uitkijken naar met name Lars van der Haar en Joris Nieuwenhuis.

Bij de vrouwen ontbreekt alleen Annemarie Worst. De veldrijdster, die bij een val op het EK haar knie bezeerde en daar last van bleef houden, is nog altijd uit de roulatie met een knie-ontsteking. Wereldbekerleidster Fem van Empel, Shirin van Anrooij (winnares van de laatste wereldbekercross in de Beekse Bergen), Puck Pieterse, wereldkampioene Marianne Vos, Ceylin del Carmen Alvarado, Denise Betsema en de inmiddels weer koersende Lucinda Brand zijn wel van de partij.

Bondscoach Gerben de Knegt zag zondag in de GP Beekse Bergen veel goede dingen. ”Het is mooi om bijvoorbeeld Joris Nieuwenhuis weer zo sterk te zien presteren. Nadat hij wereldkampioen bij de beloften was, heeft hij het accent meer op de weg gelegd, maar hij is duidelijk weer helemaal thuis in het veldrijden en presteert ook sterk”, is De Knegt lovend over de nummer van vier de wereldbekercross in de Beekse Bergen.

Van Empel, Van Anrooij en Pieterse zijn weer van de partij – foto: Cor Vos

In eigen land mag De Knegt met grotere selecties rijden, maar ook in Overijse krijgen twee jonge crossers een kans in de persoon van Lucas Janssen en Larissa Hartog. ”Waar mogelijk probeer ik ambitieuze, jonge sporters toch te laten ruiken aan het grote werk. Zodat ze weten welk niveau er nodig is om daar wekelijks in mee te draaien. Met name onze vrouwentop is heel breed momenteel. Marianne Vos rijdt in Overijse voorlopig haar laatste wereldbeker en neemt een korte pauze.”

De Wereldbeker in Overijse bestaat uitsluitend uit crossen voor de elite-mannen en de elite-vrouwen. Omdat er geen wedstrijden voor de overige categorieën zijn, zijn enkele beloften toegevoegd aan de eliteselecties. Het team van de elite-mannen bestaat uit tien coureurs, de elite-vrouwen uit dertien rensters.

flag-nl Nederlandse selectie voor Wereldbeker flag-be Overijse – elitevrouwen (zondag 20 november)
Aniek van Alphen
Shirin van Anrooij
Manon Bakker
Leonie Bentveld
Denise Betsema
Lucinda Brand
Ceylin del Carmen Alvarado
Fem van Empel
Larissa Hartog
Inge van der Heijden
Maud Kaptheijns
Puck Pieterse
Marianne Vos

flag-nl Nederlandse selectie voor Wereldbeker flag-be Overijse – elitemannen (zondag 20 november)
Stan Godrie
Lars van der Haar
David Haverdings
Mees Hendrikx
Lucas Janssen
Ryan Kamp
Corné van Kessel
Joris Nieuwenhuis
Pim Ronhaar
Luke Verburg

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.