Neilson Powless pakt eerste roze trui in Giro d’Italia U23, Bram Welten tweede
vrijdag 9 juni 2017 om 17:01

De eerste roze trui in de Giro d’Italia U23 is gewonnen door de Amerikaan Neilson Powless. De renner van Axeon Hagen Berman soleerde in de 132 kilometer lange openingsrit naar de overwinning.

Nederlander Bram Welten sprintte in de rit met start en finish in Imola naar de tweede plek. De Italiaan Giovanni Lonardi finishte als derde.

De Giro d’Italia U23 is de beloftenversie van de Ronde van Italië en telt zeven etappes. De wedstrijd wordt weer voor het eerst sinds 2012 georganiseerd. In het verleden werd deze meerdaagse wedstrijd verreden onder de naam Baby Giro en Girobio. Joe Dombrowski was in 2012 de laatste eindwinnaar.