Nibali: “Renners durven niet aan te vallen vanwege de WorldTour-punten”
dinsdag 22 april 2014 om 18:24

Nibali: “Renners durven niet aan te vallen vanwege de WorldTour-punten”

Vincenzo Nibali

foto: Sirotti

Volgens Vincenzo Nibali zijn veel renners in het peloton bang om aan te vallen, omdat ze te veel denken aan de ereplaatsen en de bijbehorende punten. Dat vertelt de Italiaan in een interview met Velonews. Nibali is kritisch over de afwachtende houding van zijn concurrenten.

“Ploegen willen geen grote en lange aanval opzetten, omdat ze denken aan het WorldTour-klassement”, aldus Nibali. “De renners denken alleen maar aan het behalen van punten omdat ze belangrijk zijn voor de teams en voor hun contracten”, klaagt hij.

Nibali prijst Fabian Cancellara, die volgens hem de aanval eveneens niet schuwt. “Renners zoals Cancellara en ikzelf denken niet aan de punten. Alleen aan de overwinning”, aldus Nibali. “Die manier van denken, over klasseringen en World Tour punten, is niet goed voor de wielersport. De fans krijgen geen show meer te zien. Maar het is nu eenmaal zo dat veel renners contracten hebben die gekoppeld zijn aan de punten. Daarom letten ze zo op de klassementen”, denkt hij.

Twee jaar geleden probeerde Nibali in Luik-Bastenaken-Luik met een lange aanval de overwinning te veroveren. Zijn poging was onsuccesvol, maar Nibali sluit niet uit dat hij het aanstaande zondag opnieuw gaat proberen. “Luik ligt mij, met al die lange beklimmingen, erg goed,” denkt Nibali. “Ik zal zien wat de situatie zondag is, maar ik ben niet bang om weer van ver in de aanval te gaan.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.