Nog drie ploegen in de running voor Jasper Philipsen
Foto: Cor Vos
zaterdag 13 april 2024 om 10:27

Nog drie ploegen in de running voor Jasper Philipsen

De toekomst van Jasper Philipsen ligt dan toch nog niet zeker bij Alpecin-Deceuninck. Althans, dat zegt zijn manager Alex Carera in gesprek met Global Cycling Network. Philipsen moet komende week beslissen over zijn toekomst.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Volgens de manager zijn er nog drie partijen in de running voor de handtekening van Philipsen: zijn huidige werkgever Alpecin-Deceuninck, UAE Emirates en BORA-hansgrohe. Alleen loopt het bod van die laatste partij nog wat achterop.

De reden daarvan, zou volgens datzelfde GCN een financiële kwestie kunnen zijn. Ploegmanager Ralph Denk noemde Philipsen ’te duur’, iets wat Carera tegenspreekt. “Als hij goedkopere renners zoekt, zal hij minder kwaliteit krijgen. In de top tien van de UCI-ranking staan geen goedkope renners. Jasper is momenteel nummer vier. In mijn ogen is een renner pas duur als die een goed contract heeft en niet presteert. Misschien zal Denk na Jaspers tweede plaats in Parijs-Roubaix inzien dat er weinig renners zijn als hij.”

Behalve deze drie ploegen, zijn er geen andere opties meer. “Al de rest hebben we uitgesloten”, zegt Carera, die ook ontkent dat Philipsen al verlengd heeft bij zijn huidige ploeg. “Over een week is het toekomstplan van Jasper volkomen duidelijk. Op dit moment heeft hij nog nergens getekend. We hebben nog geen beslissing genomen. Jasper moet nog praten met zijn partner en zijn ouders.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.