Olav Kooij maakt eerste competitiekilometers sinds Giro in Belgium Tour
Foto: Cor Vos
dinsdag 11 juni 2024 om 12:57

Olav Kooij maakt eerste competitiekilometers sinds Giro in Belgium Tour

Olav Kooij keert in de Baloise Belgium Tour terug in competitie. De sprinter van Visma | Lease a Bike kan vanaf woensdag etappezeges nastreven in de Belgische vijfdaagse.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het zevental van Visma | Lease a Bike is grotendeels rond de snelle man gebouwd. Kooij krijgt de steun van onder andere Mick van Dijke, Tosh van der Sande en Julien Vermote in de sprintvoorbereiding.

Het is voor Kooij de eerste keer dat hij terug in actie komt sinds zijn opgave in de Giro d’Italia. Kooij won daar de negende etappe naar Napels, maar werd op de rustdag ziek en moest een dag later de ronde al verlaten. “Als je er een tijdje uit hebt gelegen, is het altijd een vraagteken hoe je er precies voorstaat. Ik hoop het goede gevoel te hervinden en mee te kunnen strijden om de ritzeges. Dit jaar staan er meerdere goede sprinters aan de start, dus dat maakt het extra mooi”, zeg hij in een persbericht.

Ook tijdrijder Edoardo Affini, de Noorse klassiekerspecialist Per Strand Hagenes en talent Colby Simmons maken deel uit van het zevental van de Nederlandse formatie.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.