Organisatie Arnhem-Veenendaal zoekt naar nieuwe datum
vrijdag 21 augustus 2015 om 17:38

Organisatie Arnhem-Veenendaal zoekt naar nieuwe datum

Een gebrek aan grote kanonnen aan de start, heeft de organisatie van Arnhem-Veenendaal doen besluiten om uit te zien naar een andere datum. De koers zit nu vlak voor de Vattenfall Cyclassics en dat komt net niet lekker uit.

“We zitten nu te kort voor de WorldTour-wedstrijd zondag in Hamburg”, liet koersdirecteur Thijs Zonneveld weten aan Omroep Gelderland. “Vroeger combineerden de sprinters dat nog, maar nu steeds minder. Het is steeds meer een puzzel. Daarom zijn we op zoek naar een andere datum.”

“De ploegen zijn wel tevreden over deze wedstrijd en de omstandigheden, maar de vrijdag voor Hamburg komt niet goed uit. We denken ergens in de buurt van mei. Of tijdens de Tour of een moment aan het einde van het jaar.”

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
21 augustus 2015 17:43
Waarom niet gewoon de woens voor hamburg.
21 augustus 2015 17:46
Ze willen ook graag in het weekend om meer publiek te trekken
21 augustus 2015 17:48
Haha ja, 'vroeger' lukte het gewoon om vrijdag en zondag te combineren ;)
21 augustus 2015 17:51
Als nederlandse nationale sluitings prijs zou deze koers goed kunnen werken, kan je er meteen een goede cyclo aan koppelen, want tegen het einde van het seizoen wil iedere sportieveling nog wel een keer de benen strekken.
21 augustus 2015 18:31
Thijs 'Ik ben geweldig' Zonneveld moet zijn conclusies trekken en zijn biezen pakken. De afgelopen jaren is er niéts verbeterd en er komen alleen maar meer kleinere teams op af (Vorig jaar zelfs een of ander vaag team uit Paraguay ofzo). Tijd voor verandering!
21 augustus 2015 18:33
Ach profs hebben deze wedstrijd nog nooit hoog op de prioriteitenlijst gezet. Andere datum wordt lastig. Wat voor een cyclo moet je in het gebied dan rijden krijg je exact hetzelfde als de zovele tochten die er hier al zijn. Je hebt ook al de Jan Janssen Classic.
21 augustus 2015 18:50
Tja, in het ene topic krijgt hij complimenten, in het andere topic moet hij opkrassen. Het kan verkeren.
21 augustus 2015 19:03
Quote:
Tijd voor verandering!

Doe eens een voorstel.
21 augustus 2015 19:13
@Remco2103 Afschaffen die handel. Waardeloze koers.
21 augustus 2015 20:11
@IljoKeisseFan

Dus al die mensen die vanmiddag op de Posbank stonden en de koers daar 5 keer langs zagen komen en daarvan genoten zijn knettergek, want meneer IKF vind dat deze koers afgeschaft moet worden. Ga gewoon niet kijken als het je niet aanstaat en gun al die mensen die een aangename middag en avond hebben gehad hun plezier. Je hebt duidelijk een erg eenzijdige op jezelf gerichte mening zonder ook maar iets van respect voor anderen en de renners die er best een mooie koers van hebben gemaakt.
22 augustus 2015 00:06
De bemoeienis van Thijs Zonneveld heeft tot nu toe weinig geholpen, echt enerverend wilde de koers niet worden. De laatste kilometers waren getrokken op een lange rechte, vlakke weg, een massaspurt kon niet uitblijven. Veel andere mogelijkheden zijn er trouwens niet als je de finishlijn in Veenendaal trekt. En ach, Veenendaal: zonder meer de lelijkste gemeente van Midden-Nederland. Moeten potentiële klanten van de sponsors van deze wedstrijd enthousiast raken van de helikopterbeelden?

De Utrechtse heuvelrug, het zuidelijk deel van de Veluwe en Arnhem is een prachtige regio, de Posbank en de Emma-piramide zeer geschikte locaties voor een wielerkoers. De koers Veenendaal- Arnhem lijkt me dan ook veel interessanter dan Arnhem- Veenendaal.

Gelukkig heet het niet meer “Dutch Food Valley Classic”, een wedstrijd met zo’n naam zou geen toekomst verdienen.
22 augustus 2015 00:39
@IKF de koers moet zeker niet afgeschaft. Mooie omgeving daar om te fietsen. Wel moet Thijs Zonneveld daar weg. Die heeft echt niets maar dan ook niets laten zien. Vorig jaar kwamen Cannondale en Movistar nog aan de start en nu alleen LottoJumbo. Geen vooruitgang. Dus iemand hebben die de koers belangrijker vindtdan zichzelf.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.