Patrick Lefevere en Jurgen Mettepenningen gaan samenwerking aan
Viktor Vandenberghe - foto: Soudal Quick-Step Devo Team
woensdag 24 april 2024 om 11:37

Patrick Lefevere en Jurgen Mettepenningen gaan samenwerking aan

Pauwels Sauzen-Bingoal en AG Insurance-Soudal Team hebben een akkoord bereikt over een samenwerking. De veldritformatie van Jurgen Mettepenningen ‘leent’ Leonie Bentveld en Viktor Vandenberghe voor het wegseizoen uit aan de ploegen van Lefevere.

Bentveld zal haar komende wegprogramma afwerken bij de vrouwenploeg van Patrick Lefevere. Voor het veldritseizoen blijft de jonge renster aan boord bij haar huidige ploeg Pauwels Sauzen-Bingoal. Ook voor belofterenner Viktor Vandenberghe vinden de twee teams elkaar. Hij zal tijdens het wegseizoen in het tenue van Soudal Quick-Step Devo Team rijden. “Zo zijn ze beter gewapend voor het veldritseizoen”. klinkt het in een persbericht.

Vandenberghe, die vrijdag zijn 19e verjaardag zal vieren, is in zijn nopjes. “Ik ben ontzettend blij en gemotiveerd om aan het wegseizoen te beginnen. Ik ben echt dankbaar voor deze geweldige kans. Als eerstejaars belofte ben ik me bewust van de grote uitdaging die de overstap met zich meebrengt, maar ik ben vastberaden om mijn talent te tonen. De afgelopen jaren heb ik al ervaring opgedaan in enkele meerdaagse UCI-wedstrijden, klimkoersen en kermiskoersen.”

Leonie Bentveld – foto: AG Insurance-Soudal Team

De 20-jarige Bentveld is ook zeer blij met deze kans. “Na een zeer succesvol crossseizoen hoop ik met deze stap mijn prestaties naar een nog hoger niveau te tillen. Ik ben erg dankbaar voor het vertrouwen dat Jürgen en Patrick in mij stellen. In mijn jeugd heb ik wel op de weg gereden, maar de laatste jaren was dat minder het geval. De focus lag vooral op het veldrijden. Ik hoop dat ik door dit wegprogramma kan verbeteren, maar tegelijkertijd ben ik ook benieuwd naar wat ik op de weg kan bereiken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.