Paul Lapeira dolblij met Baskische zege: “Dit is van een veel hoger niveau”
foto: Cor Vos
dinsdag 2 april 2024 om 18:12

Paul Lapeira dolblij met Baskische zege: “Dit is van een veel hoger niveau”

Decathlon AG2R La Mondiale lijkt met Paul Lapeira een nieuwe Franse topper in huis te hebben. De 23-jarige coureur is bezig aan zijn derde seizoen bij de profs, maar breekt pas dit seizoen helemaal door. De rappe renner snelde vandaag, in de Ronde van het Baskenland, naar zijn eerste zege op WorldTour-niveau.

Het is voor Lapeira een nieuwe mijlpaal, nadat hij eerder deze maand al zijn eerste twee profoverwinningen wist te boeken met de Classic Loire Atlantique en de Cholet Agglo Tour. “Drie weken geleden won ik al twee wedstrijden. Maar dit is een WorldTour-koers, dus van veel hoger niveau”, kon hij na afloop zijn geluk niet op in het flashinterview.

“Dat ik hier win, is echt geweldig. Op 1,5 kilometer van de streep probeerde ik weg te rijden uit het peloton, maar dat lukte niet. Ik besloot me daarna te richten op de sprint en hield de benen stil.”

Lapeira werd in de laatste kilometer zeker niet aan zijn lot overgelaten. “Bruno (ploeggenoot Bruno Armirail, red.) greep zijn moment en heeft mij gebracht tot op 200 meter van de streep. Toen lanceerde ik mijn sprint en het bleek genoeg om te winnen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.