Philippe Gilbert op tijd fit voor Parijs-Nice
Foto: Sirotti
vrijdag 4 maart 2016 om 08:57

Philippe Gilbert op tijd fit voor Parijs-Nice

Philip Gilbert hoeft Parijs-Nice niet aan zich voorbij te laten gaan. De 33-jarige Belg kampt sinds zijn val in de Omloop Het Nieuwsblad met rugklachten. De voormalig wereldkampioen moest daardoor afgelopen woensdag in de GP Samyn vroegtijdig afstappen.

Röntgenfoto’s hebben aangetoond dat Gilbert niets gebroken heeft, waarna de doktoren van zijn ploeg BMC hem groen licht gaven. “Hij had nog last van kneuzingen, maar zal fit zijn om zondag te starten in Parijs-Nice”, vertelt ploegarts Max Testa op de site van BMC. “We zullen hem blijven monitoren, maar we denken niet dat deze blessure van invloed zal zijn op zijn verdere programma voor de klassiekers.”

Gilbert is gemotiveerd om te starten in de Koers van de Zon. “Ik heb nog wat pijn maar ben echt gemotiveerd om te koersen in Parijs-Nice”, laat Gilbert zelf weten. “Mijn doel is natuurlijk niet om te winnen maar om een serieuze basis te leggen ter voorbereiding op Milaan-San Remo en de andere klassiekers. Ik ga het dag per dag bekijken, maar we zijn niet ongerust.”

Parijs-Nice start aanstaande zondag met een proloog van 6,1 kilometer. De Australiër Richie Porte start als kopman van de Amerikaanse formatie. Vorig jaar wist Porte in dienst van Sky de Franse etappekoers op zijn naam te schrijven.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
4 maart 2016 10:02
Rit! Rit! Rit!
4 maart 2016 10:49
Hopelijk is hij snel af van de pijn. Leek me op weg naar een goed jaar.
4 maart 2016 11:02
Fit OK, maar genoeg in vorm om een rit te pakken zal moeilijk zijn betwijfel ik.
4 maart 2016 11:11
Hoop dat hij snel weer volledig fit is. Na zijn overwinning in de achtertuin van Valverde op Valverde had ik toch een mooi voorjaar in gedachte voor deze man
4 maart 2016 14:36
Hopen op ritwinst of een mooie ontsnapping. Gilbert toch al een van mijn favoriete renners vanaf het begin toen ik alleen nog maar de Tour de France volgde zo rond 2008, 2009. Verwacht dat hij dit jaar ook weer goed is in de Ardennen drieluik met misschien één overwinning erbij? Wie weet.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.