Piet Allegaert verrast met zege in Eurométropole Tour
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 5 oktober 2019 om 16:57

Piet Allegaert verrast met zege in Eurométropole Tour

De zege in de Eurométropole Tour is verrassend genoeg gegaan naar Piet Allegaert. De 24-jarige Belg van Sport Vlaanderen-Baloise spurtte in Doornik op de macht naar de zege voor Florian Sénéchal en Jasper Stuyven.

Deceuninck-Quick-Step nam zaterdag in de Eurométropole Tour de koers in handen, maar bleef uiteindelijk met lege handen achter.

Splitsing in het peloton
Op zeventig kilometer van de meet was The Wolfpack een van de aanstichters van een splitsing, die ervoor zorgde dat dertig coureurs bij elkaar kwamen te rijden.

Wereldkampioen stapt af

Met Alvaro José Hodeg, Florian Sénéchal, Oliver Naesen, Jasper Stuyven en Edward Theuns zaten de meeste favorieten mee. Wereldkampioen Mads Pedersen was de opvallende afwezige: grieperig stapte de Deen uit de wedstrijd.

Deceuninck-Quick-Step houdt pak bij elkaar
Vakkundig hield het Belgische WorldTour-team de kopgroep bij elkaar: zij aasden met Hodeg op een spurtzege. Enkele pogingen werden de kop ingedrukt, waarna een compacte kopgroep aan de laatste kilometer begon.

Steimle op herhaling, Hodeg valt
Daarin deed Steimle een alles-of-nietspoging om naar een nieuwe overwinning te rijden, maar deze keer kreeg de Duitser geen ruimte. Het gat werd gedicht en het peloton ging de laatste bocht door. Deze bocht werd fataal voor Hodeg, die tegen een hek ten val kwam. Met de ambulance werd de Colombiaan vervolgens afgevoerd.

Allegaert verrast
In de spurt waren de ogen vervolgens gericht op Sénéchal en Stuyven, maar in de laatste meters kwam de jeugdige Allegaert verrassend genoeg opzetten. Met een wiellengte bleef de coureur van Sport Vlaanderen-Baloise de rest van het pak voor om zo de Eurométropole Tour op zijn naam te schrijven.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.