Pogacar wil vooral geen tijd verliezen: “Maar rit winnen is wel een extra motivatie”
foto: Cor Vos
zondag 19 mei 2024 om 11:43

Pogacar wil vooral geen tijd verliezen: “Maar rit winnen is wel een extra motivatie”

De bijzonder zware Giro-etappe naar Livigno is er zonder twijfel eentje voor de klimmers. En dus zijn de meeste ogen gericht op de man in de roze trui, Tadej Pogacar. De Sloveen heeft al meerdere keren aangegeven uit te kijken naar de vijftiende etappe. “Maar ik wil allereerst geen tijd verliezen.”

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het is vandaag mooi weer en het ziet eruit als een zware etappe”, keek Pogacar voor de start met Eurosport vooruit op de rit met liefst 5.400 hoogtemeters. “Het is te zien hoe het loopt. Ik zal ervan proberen te genieten, wat er ook zal gebeuren.”

Maar wat is de rozetruidrager eigenlijk van plan? “Het doel is om de roze trui te houden, om mijn voorsprong te behouden in klassement. Ik wil vooral geen tijd verliezen, maar de rit winnen is wel een extra motivatie. Het zou mooi zijn als deze rit straks op mijn palmares staat.”

“Het is afwachten met hoeveel renners (doelt op zijn ploeggenoten, red.) we nog over zijn na de eerste twee beklimmingen. Het is ook te hopen dat we met meerdere renners de Mortirolo kunnen overleven. Daarna zullen we kijken hoe we het moeten aanpakken.”

Pogacar kijkt vooral naar zichzelf en niet zozeer naar zijn concurrenten. “Ik weet niet wat ik kan verwachten van de concurrentie, maar de rit is zo zwaar. Het is vooral belangrijk om naar jezelf te kijken. Om goed te eten en te drinken, om zo de etappe goed door te komen”, geeft de roze man aan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.