Porte: “Lastiger om Tour te winnen dan vorig jaar”
woensdag 2 juli 2014 om 15:13

Porte: “Lastiger om Tour te winnen dan vorig jaar”

Porte

foto: Sirotti

Vorig jaar kende Chris Froome weinig problemen op weg naar zijn Tourwinst. Volgens zijn belangrijkste knecht Richie Porte zal dat dit seizoen anders zijn. “Het wordt lastiger om de Tour te winnen dan vorig jaar”, zegt de 29-jarige Australiër tegenover Cyclingnews.

“Er staat dit seizoen een betere Alberto Contador aan de start en Chris had die val in de Dauphiné. Dat was niet goed voor hem, maar hij is terug waar hij moet zijn en goed in vorm”, beweert Porte. “Aan het begin van de Dauphiné won hij de eerste twee ritten op behoorlijk overtuigende wijze.” De val zorgde er echter voor dat Froome minder ging rijden. “Hij realiseerde zich dat het niet meer mogelijk was om de Dauphiné te winnen, maar daarna was hij in trainingen weer vrij indrukwekkend. Hij is er klaar voor.”

Porte verwacht bovendien veel van zichzelf. “Het gaat erg goed en bovendien weeg ik nu minder dan twaalf maanden geleden. Het was niet leuk om de Giro te moeten missen, maar ik ben fris en ga naar de Tour met een betere vorm dan vorig seizoen. Het is wat het is. Ik had liever de Giro voor mezelf gereden, maar het is niet lastig om jezelf enthousiast te maken voor het vooruitzicht dat ik in topvorm de Tour ga rijden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.