Porte: “Slimme beslissing om de Giro niet te rijden”
woensdag 9 april 2014 om 09:38

Porte: “Slimme beslissing om de Giro niet te rijden”

Richie Porte

foto: Sirotti

Het is nog niet helemaal het jaar van Richie Porte. Hij werd nog wel vierde in de Tour Down Under en tweede in de Ruta del Sol. Sindsdien komt de Australiér echter met ongemakken. Hij moest opgeven in Tirreno-Adriatico en de Ronde van Catalonië en geeft nu verstek voor de Ronde van Italië.

“Het is een slimme beslissing om de Giro niet te rijden”, zegt de renner van Team Sky tegen de Canberra Times, “Ik heb drie weken aan training verloren en dat is niet goed als je jezelf aan het voorbereiden bent op een groot evenement.”

Porte denkt wel dat hij in een goede vorm aan de start zal staan van de Ronde van Frankrijk. “Nu kan ik me gaan voorbereiden op de Tour de France zo goed als ik kan. We gaan een fantastische Tourploeg hebben, beter dan vorig jaar.”

Naast het helpen van Chris Froome wil hij ook zelf een goede eindklassering behalen in Parijs. “Als ik in topvorm ben zie ik geen problemen om naast het helpen van Chris ook een goede plaatst in het algemeen klassement te behalen voor mijzelf.” Ook een ritzege zou volgens de Tasmaniër tot de mogelijkheden behoren.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.