Preben Van Hecke (36) kondigt afscheid aan
foto: Cor Vos
zondag 30 juni 2019 om 08:24

Preben Van Hecke (36) kondigt afscheid aan

Preben Van Hecke is bezig aan zijn laatste maanden als profwielrenner. Dat laat de 36-jarige renner weten in een persbericht. De coureur van Sport Vlaanderen-Baloise zet in oktober definitief een punt achter zijn carrière.

Van Hecke begon zijn loopbaan in 2003 bij opleidingsploeg Quick Step-Davitamon-Latexco. De rasaanvaller kwam via Relax-Bodysol en Davitamon-Lotto terecht bij Topsport Vlaanderen. Hij wist zich met de ProContinentale ploeg meerdere malen in de kijker te rijden, met name in het voorjaar.

Van Hecke wist in zijn zestienjarige profcarrière ook meerdere wedstrijden te winnen. Zo zegevierde hij in de Schaal Sels, de Omloop van het Waasland en de Antwerpse Havenpijl. Maar zijn mooiste overwinning boekte hij in 2015, toen hij in Tervuren tot ieders verrassing Belgisch kampioen werd.

Van Hecke versloeg die dag Jürgen Roelandts en Greg Van Avermaet, waardoor hij zich één jaar lang nationaal kampioen mocht noemen. De Oost-Vlaming won uiteindelijk één wedstrijd als Belgisch kampioen: de Omloop van het Waasland.

Van Hecke schreeuwt het uit na zijn Belgische titel – foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.