BORA-hansgrohe bevestigt: Primoz Roglic niet in Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik
foto: Cor Vos
vrijdag 12 april 2024 om 11:21

BORA-hansgrohe bevestigt: Primoz Roglic niet in Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik

Update Primoz Roglic zal volgende week niet meedoen aan de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Dat heeft BORA-hansgrohe inmiddels bevestigd op de ploegsite. De Sloveen kwam onlangs hard ten val in de Ronde van het Baskenland.

Roglic lag bij de massale valpartij in etappe vier, de val waarbij ook Jonas Vingegaard en Remco Evenepoel betrokken waren. In tegenstelling tot hen, brak de Sloveen niets, maar hij was wel zwaargehavend. Nu blijkt hij niet op tijd fit voor de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Daarnaast wil Roglic zijn eerste hoogtestage richting de Tour de France, zijn grote doel dit jaar, niet in gevaar brengen. Bij BORA-hansgrohe zullen ze nu rekenen op Aleksandr Vlasov.

Roglic, die Luik-Bastenaken-Luik won in 2020, is niet de enige favoriet die past voor de Ardennenklassiekers. Remco Evenepoel schrapte de Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik als gevolg van de val in de Ronde van het Baskenland. De Belgisch kampioen liep daarbij onder meer een sleutelbeenbreuk op.

Update 11.21 uur

BORA-hansgrohe heeft inmiddels op de ploegsite bevestigd dat Roglic inderdaad niet zal starten in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Hij is nog aan het herstellen van de verwondingen die hij opliep in de Ronde van het Baskenland en zal volgende week voor het eerst weer (buiten) gaan fietsen.

“Primoz was de hele week bij ons om zijn vele wonden en knie te behandelen”, licht Dan Lorang, Head of Performance bij BORA-hansgrohe, toe. “We willen zijn lichaam de tijd geven om volledig te herstellen, want ons grote doel is de Tour de France. Dat is waarom we hebben besloten om op zijn trainingen te focussen de komende week.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.