Quick-Step Floors-ploegleider: “Jonkies hebben een grote stap gezet”
Jakobsen - foto: © Luc Claessen / Getty Images
donderdag 22 maart 2018 om 18:51

Quick-Step Floors-ploegleider: “Jonkies hebben een grote stap gezet”

Quick-Step Floors zag de afgelopen winter een groot aantal kopstukken verdwijnen. Daarvoor in de plaats kwamen jonge, talentvolle renners. Ondertussen is er niets veranderd: de Belgische ploeg van Patrick Lefevere blijft maar winnen. “Niemand had verwacht dat het er zo snel zou uit komen”, doelt ploegleider Rik Van Slycke onder andere op Fabio Jakobsen.

Naast onze landgenoot, maakten ook Álvaro José Hodeg en tweedejaars prof Rémi Cavagna de afgelopen maand indruk. De Colombiaan sprintte naar zeges in Handzame Classic en de Volta a Catalunya, terwijl de Franse rouleur Dwars door West-Vlaanderen op zijn naam schreef. Jakobsen was op zijn beurt primus in Nokere Koerse. Met Ecuadoraans kampioen Jhonatan Narvaez en James Knox, beschikt de Belgische formatie nog eens over twee sterke neoprofs.

Van Slycke gaat bij Sporza in op de vraag wie het meeste getalenteerd is. “Ik denk dat Jakobsen niet te onderschatten is. Hij is enorm snel en kan nog enorm evolueren. Maar als je dan de body van Hodeg ernaast plaatst, is dat ook een krachtpatser. Misschien zal hij op termijn in Parijs-Roubaix tevoorschijn komen, zoals hij gebouwd is. Cavagna is dan weer een machine die je de hele dag laat rijden aan 45 kilometer per uur. Die kan twee of drie bergen over. Het is een ander type, maar een enorm potentieel.”

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
22 maart 2018 19:28
Mooi om te zien dat die jonkies ook allemaal een kans hebben gekregen.
22 maart 2018 19:37
Ik ben over de laatste jaren toch stiekem wel fan geworden van de Quick-Step ploeg. Veel van de renners zijn mannen met karakter, niet bang om het tactische spelletje te spelen en niet vies van wat arbeid en initiatief.
22 maart 2018 19:59
@Arry: eens, altijd een van de beste en attractiefste ploegen en niet vanwege een bulk geld, maar vanwege een heel goed beleid. Lefevre is dan ook echt een topmanager! Velen hebben een hekel aan hem, waar heeft hij dat ook weer aan verdiend???
22 maart 2018 20:16
Ik ben ook om.
22 maart 2018 20:39
Ik ben helemaal niet om!
Het wielrennen is meer gebaat bij een evenwichtigere verdeling van talent en goede renners over de ploegen dan nu het geval is.
Al is het nu beter dan in 1980. ;-)
22 maart 2018 22:24
Quick step heeft blijkbaar goed doorgeselecteerd. Kwestie van goed beleid
22 maart 2018 22:43
Jammer dat Jungels op klimvlak wat ondermaats blijft.
23 maart 2018 00:01
Wat ik ook knap vind is dat Jungels gaat voor het klassement in een Giro, maar daarbuiten ook nog eens iedere vlakke rit zich dubbel plooit voor de lead-out voor de sprinter. Iedere renner bij QST is ook bereid te werken voor het team.
23 maart 2018 09:14
Inderdaad, in Catalonie deed hij ze allemaal pijn in de sprintvoorbereiding.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.