Reacties na Milaan-San Remo
zaterdag 20 maart 2010 om 20:22

Reacties na Milaan-San Remo

Oscar Freire was vandaag oppermachtig in Milaan-San Remo. De reactie van de Spanjaard van Rabobank heeft u hier al kunnen lezen, maar ook enkele andere coureurs hadden na de finish hun verhaal klaar.

Tom Boonen (2e): “De beste heeft gewonnen”
“Ik was goed, heel erg goed vandaag. Misschien reed ik wel mijn beste ‘Primavera’ ooit. Maar ik botste op een te sterke Oscar Freire. Het is geen verrassing. Je kon in Tirreno-Adriatico al zien dat hij met de pedalen speelt,” aldus de Belgische kampioen tegen Sporza.

“De ploeg was goed, het was plezant koersen op die manier. Goeie vooruitzichten ook voor de aankomende wedstrijden. In de finale kon ik nog rekenen op Sylvain Chavanel, maar die zat wel piepedood. Gelukkig leidde Liquigas alles in goede banen.”

“Schrik van late aanvalspogingen had ik niet meer. De wedstrijd was zo zwaar dat iedereen op zijn tandvlees zat. Ik had zelf misschien wat vroeger de sprint moeten inzetten, maar dat had geen verschil gemaakt. De beste heeft gewonnen”, besloot Boonen.

Alessandro Petacchi (3e): “Heel tevreden met de derde plaats”
“Ik ben heel tevreden met mijn derde plaats. Ik voelde me op de Cipressa heel goed en op de Poggio nam mijn vertrouwen enkel toe. In de laatste kilometer moest ik een gaatje dichten, waardoor ik er in de sprint niet helemaal aan te pas kwam”, aldus de 36-jarige Italiaan van Lampre, die in 2005 de ‘Primavera’ nog op zijn naam schreef.

Filippo Pozzato (29ste): “Het was lastig om het verschil te maken”
Katusha-kopman Filippo Pozzato viel vandaag aan op de Poggio, en probeerde het na de afdaling nog eens. Tevergeefs, zo bleek: “Het was lastig om het verschil te maken. Op de Poggio zat de wind volledig in het nadeel en op het vlakke lukte het ook niet. Met Oscar Freire heeft de beste man in koers gewonnen. Al bij al ben ik wel tevreden. De conditie is goed. Ik ben klaar voor Vlaanderen.”

Mark Cavendish (89ste): “Op de Cipressa was het beste eraf”
Titelverdediger Mark Cavendish kon dit maal geen rol spelen in Milaan-San Remo. De Britse spurtbom moest op de Cipressa lossen, en kwam uiteindelijk zes minuten na winnaar Freire binnen: “Ik voelde me nochtans niet zo slecht. Na de Turchino heeft de ploeg hard gewerkt om me terug te brengen, daarna kwam ik op Le Manie ten val en moest ik opnieuw achtervolgen. Op de Cipressa was het beste er gewoon af.”

Bron: wvcycling.com

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.