Remco Evenepoel stapt uit Giro d’Italia
foto: Cor Vos
zondag 14 mei 2023 om 22:36

Remco Evenepoel stapt uit Giro d’Italia

Breaking Remco Evenepoel zal na de eerste rustdag niet meer opstappen in de Giro d’Italia. De Belgische coureur is positief getest op het coronavirus en stapt daarom uit de koers, zo laat zijn ploeg Soudal Quick-Step weten.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Na de eerste negen etappes staat Evenepoel aan de leiding van het algemeen klassement, maar de roze truidrager zal tijdens etappe tien dus niet meer van start gaan. “Met pijn in het hart moet ik meedelen dat ik de Giro d’Italia verlaat wegens het coronavirus na een routinetest, die helaas positief was”, laat de wereldkampioen weten in een statement.

“Mijn ervaring hier was echt speciaal en ik keek uit naar de komende twee weken. Ik kan het personeel en de renners die zoveel hebben opgeofferd in de voorbereiding op de Giro niet genoeg bedanken. Nog steeds erg trots om te vertrekken met twee ritzeges en vier roze truien.”

In de auto
Evenepoel won de openingstijdrit en zegevierde zondag nog in de individuele tijdrit daags voor de eerste rustdag. De 23-jarige wereldkampioen had de roze trui weer overgenomen van Andreas Leknessund, die dat na etappe vier in omgekeerde richting deed. Nu wacht Evenepoel op maandag een lange reis. De jongeling zal namelijk in de auto terugreizen naar België, laat Soudal Quick-Step weten.

De Belg verdedigde in het klassement een voorsprong van 45 seconden op Geraint Thomas en 47 seconden op Primož Roglič. De Brit is door de opgave van Evenepoel dus de nieuwe ‘leider’, al is het de vraag of Thomas ook meteen de roze trui zal dragen.

Door het wegvallen van Evenepoel ligt ook de strijd om de witte jongerentrui plots helemaal open. Daar is João Almeida de nieuwe leider, al staat hij in tijd gelijk met Leknessund.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.