Renner zoekt team 2019: Eros Capecchi
foto: Sirotti
zondag 4 november 2018 om 09:58

Renner zoekt team 2019: Eros Capecchi

In de nieuwe rubriek Renner zoekt team bundelt WielerFlits alle renners die naarstig op zoek zijn naar een nieuwe werkgever voor 2019. In deze aflevering komt de Italiaan Eros Capecchi aan bod, die op 32-jarige leeftijd op een kruispunt staat.

Prof op negentienjarige leeftijd 
Lang, lang geleden was Eros Capecchi een talent. De Italiaan – geboren in Castiglione del Lago, gelegen in de provincie Perugia – reed bij de junioren mooie uitslagen bijeen. Zo werd hij in 2004 Italiaans kampioen, en won hij dat jaar ook verscheidene Italiaanse eendagswedstrijden. Als belofte heeft Capecchi weinig indruk kunnen maken, aangezien hij twee jaar later al prof was bij het grote Liquigas. En dat op slechts 19-jarige leeftijd.

Liquigas: de ploeg van met name Danilo Di Luca. Maar ook het team van Stefano Garzelli, Franco Pellizotti en de nog piepjonge Vincenzo Nibali. Capecchi reed er dan ook vooral in dienst, maar dit belette hem niet om regelmatig zijn neus aan het venster te steken. In 2008 besloot hij om te vertrekken naar het Spaanse Scott-American Beef.

Capecchi werd er ploegmaat van onder meer Leonardo Piepoli en Riccardo Riccó. Hij kreeg bij de Spaanse ploeg de kans om wat meer voor zichzelf te rijden. Dit legde Capecchi geen windeieren: hij won dan ook het eindklassement van de Euskal Bizikleta. In de twee daaropvolgende seizoenen wist hij de lijn echter niet door te trekken.

Eros Capecchi wint in de Giro d’Italia – foto: Sirotti

Succes in de Giro d’Italia
Hij besloot dan ook om terug te keren naar Liquigas-Cannondale. Hier wist hij in 2011 zijn grootste overwinning te boeken: een etappe in de Giro d’Italia. In de zeventiende rit naar San Pellegrine Terme wist hij Marco Pinotti en Kevin Seeldraeyers te kloppen in een sprint-à-trois. De definitieve doorbraak? Of een eerste en laatste uitschieter?

Het bleek het laatste, want ondanks het feit dat hij in 2012 nog de GP Lugano wist te winnen, begon hij zich steeds meer neer te leggen bij een rol als knecht. Af en toe mocht Capecchi nog voor eigen kans rijden, maar meestal reed hij in dienst van een kopman. Bij Liquigas-Cannondale voor Nibali, bij Movistar voor Alejandro Valverde en Nairo Quintana, bij Astana voor Fabio Aru en de laatste twee seizoenen voor Julian Alaphilippe en Bob Jungels bij Quick-Step Floors.

Nog altijd geen ploeg 
Capecchi kreeg onlangs van teammanager Patrick Lefevere echter te horen dat er geen plek meer voor hem is bij de Belgische formatie. De 32-jarige Italiaan zit nog altijd zonder ploeg. De tijd begint te dringen voor Capecchi. Op Twitter liet hij recent nog weten op zoek te zijn naar een nieuwe werkgever.

De vraag is: slaagt Capecchi in zijn zoektocht?

Renner zoekt team 2019
flag-si David Per (Bahrain Merida)
flag-au Cyrus Monk (Drapac-EF)
flag-gb James Shaw (Lotto Soudal)
flag-it Matteo Pelucchi (BORA-hansgrohe)
flag-be Tom Van Asbroeck (EF Education First-Drapac)
flag-us Tyler Williams (Israel Cycling Academy)
flag-co Jhon Anderson Rodríguez (Delko-Marseille Provence-KTM)
flag-ru Matvey Mamykin (Burgos-BH)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.