Ritzege Bennett in Giro della Toscana, eindzege Bennati
foto: ASO (archief)
woensdag 21 september 2016 om 16:25

Ritzege Bennett in Giro della Toscana, eindzege Bennati

Sam Bennett heeft de tweede en laatste etappe van de Giro della Toscana gewonnen. De Ierse sprinter van Bora-Argon 18 won de massasprint in Pontedera. Hij versloeg Mark Cavendish (Dimension Data) en Daniele Bennati (Italiaanse selectie). Laatstgenoemde mag zich de eindwinnaar noemen.

Acht renners vormden de kopgroep van de dag. Merhawi Kudus (Dimension Data), Davide Ballerini (Italiaanse selectie), Zhandos Bizhigitov (Astana), Mirco Maestri (Bardiani-CSF), Miguel Benito (Caja Rural-Seguros RGA), Andrei Solomennikov (Gazprom-Rusvelo), Manuel Belletti (Wilier-Southeast) en Nico Brüngger (Roth) kregen meer dan zes minuten van het peloton cadeau. Movistar hield alles onder controle.

Veertig kilometer voor de streep vond Kudus het niet hard genoeg gaan, hij ging voor de solo. De Eritreeër stribbelde het langst tegen, maar de ploegen van de rappe mannen haalden bijtijds alles terug. Op een oplopende strook op vijf kilometer van de meet zag vervolgens Serge Pauwels zijn kans schoon, maar zijn aanval had geen kans van slagen. In de massaspurt die volgde toonde Sam Bennett zich de snelste.

Daniele Bennati werd gisteren derde in dezelfde tijd als Giovanni Visconti en vandaag eindigde hij weer als derde. Daarom mag de oude rot, hier uitkomend voor de Italiaanse selectie, de eindzege van de Giro della Toscana 2016 op zijn palmares bijschrijven.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
21 september 2016 17:25
Dus Bennati versus Colbrelli ... 2x 3e telt als beter dan 1x 2e en 1x 4e? Alles in dezelfde tijd... is dat standaard zo? Ik dacht juist dat degene die de beste uitslag in een van de etappes heeft, wint.
21 september 2016 17:40
Ik denk dat bij een gelijke stand (4+2 en 3+3) de positie in de laatste etappe de doorslag heeft.
21 september 2016 18:41
Beetje krom hoe de winnaar is bepaald, ik zou toch pleitten voor gewoon bonificatiesecondes te gebruiken.
21 september 2016 19:51
@jj
Dan wint Bennati ook van Colbrelli hoor. Alleen zou Visconti dan eindwinnaar zijn.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.