Robert Gesink denkt aan aanvallen in Alpen
foto: Sirotti
dinsdag 21 juli 2015 om 17:17

Robert Gesink denkt aan aanvallen in Alpen

De beste Nederlander in het algemeen klassement is Robert Gesink. De kopman van LottoNL-Jumbo staat na zestien etappes zevende in het klassement, op 6.23 van Chris Froome. Met de slotweek in het vooruitzicht kijkt hij omhoog. “Het kan nog alle kanten op”, vertelt hij tegen het ANP.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

‘Ik ben blij met de plaats die ik nu heb’
“Ik weet intussen wel dat je realistisch moet blijven en zeker niet te veel moet speculeren”, aldus Gesink, die kansen ziet om op te schuiven ten koste van Geraint Thomas en Tejay van Garderen, al trekt hij die uitspraak gelijk in. “Nee, ik kijk naar mezelf en ben blij met de plaats die ik nu heb.”

Voorlopig zijn alle toppers nog in koers, waar dat afgelopen jaar zeker niet zo was. “Als je constateert dat in deze Tour alle favorieten gewoon op hun fiets zijn blijven zitten en zonder mankementen zo ver zijn gekomen, dan denk ik dat het een knappe prestatie is”, schaalt de Varssevelder zijn zevende plek in. “Maar een nadeel van een klassement is dat je positie pas wat waard is wanneer je in Parijs voor de laatste keer over de streep bolt.”

‘Alpe d’Huez wordt zeer speciaal’
Voor de etappe naar Parijs staan nog vier etappes in de Alpen op het menu, te beginnen met de rit naar Pra Loup. “Ik denk zeker aan aanvallen. Je moet een heel goede dag hebben en de ruimte krijgen”, zegt de 29-jarige klimmer. “Ik ben wel benieuwd wat de eerste dag zal brengen, met een supergevaarlijke afdaling naar de slotbeklimming toe. Net zo goed als de korte etappe die in La Toussuire finisht. Dan zullen ze er wel in vliegen.”

Zaterdag staat de laatste bergrit te wachten, met finish bovenop Alpe d’Huez. “De Alpe wordt zeer speciaal. Ik ben er nu twee keer omhoog gereden in een koers. Het was de afgelopen dagen al een gekkenhuis met al die Nederlandse fans. In de Alpen wordt het nog extremer. Ik verheug me er wel op, zeker als ik met de besten naar boven weet te klimmen.”

Ronde van Polen na de Tour
Aanstaande zondag eindigt de Tour de France in Parijs, maar tijd voor rust is er niet voor Gesink. Volgens het AD zal hij aan de start staan van de Ronde van Polen, die op 2 augustus begint in Warschau. Vorig seizoen reed de Nederlander deze WorldTour-koers ook, toen eindigde hij als achtste.

RIDE Magazine
46 Reacties
Sorteer op:
21 juli 2015 17:19
Grootste gevaar is Nibali, die lijkt stukken beter in vorm dan de eerste weken. Die zal Gesink toch counteren denk ik en dan wordt het lastig. Hopen op een slechte dag van Thomas als het spel vroeg op de wagen is
21 juli 2015 17:24
Hij staat voor zowel Froome als Quintana al op respectabele afstand dus die zullen hem wel laten rijden als hij eens wat probeert, zeker als ze ervan uitgaan dat ze hem daarna wellicht als mikpunt kunnen gebruiken in een eventuele aanval verderop.

Vraag zal zijn, zal Movistar ook strijden om de plek van Piti te beschermen, en of Sky zal rijden voor de plek van Thomas.

Dan is het nog de vraag of Contador, Nibali en van Garderen hem zullen durven laten rijden, en zo nee, of hij sterker zou kunnen zijn dan zij..
21 juli 2015 17:30
Hij doet het geweldig, als die 7e plek de uitkomst is is dat echt een goede prestatie. Hij durft ook initiatief te nemen deze Tour, dus dat is nog eens leuk om naar te kijken ook.

Je gunt 'm meer, maar dat zal echt lastig worden. Al kan een Tejay ook zomaar een vreselijke slechte dag hebben in de Alpen. Benieuwd!
21 juli 2015 17:30
Denk wel dat nibali die die afdaling gaat aanvallen,dan zit robert al in het defensief
21 juli 2015 17:30
Even preventief iedereen uit de droom helpen:
Tinkoff, Movistar, BMC en Astana laten Gesink echt niet rijden. Hij zal het dus op overschot moeten doen.
21 juli 2015 17:32
Thomas gaat hij denk ik nog wel voorbij. De vraag is of mijn gevoel dat Van Garderen te vroeg gepiekt heeft in de dauphine juist is. Ik vond hem daar veel meer in de buurt van Froome zn niveau dan nu het geval is.

Nibali lijkt er doorheen te komen dus dat zal lastig worden.

En dan is er ook nog Bertje... Gaat die de laatste week overleven?

Froome, Quintana en Valverde verwacht ik op het podium.

Al met al gaat het nog een leuke 4 daagse worden in de alpen.
21 juli 2015 17:36
Ik denk niet dat Contador, Valverde en Nibali kijken naar Gesink. Maar als hij gaat aanvallen zal Van Garderen met zijn ploeg zeker reageren. Aanvallen wordt dus lastig.
21 juli 2015 17:37
Ik zie hem Thomas nog wel passeren en Van Garderen zie ik ook wel instorten in de Alpen. Nibali zal hem echter bijna op zeker gaan passeren, die is simpelweg beter. Al bij al is hij gewoon aan een Tour bezig, waarvan ik nooit meer had gedacht dat hij dat nog eens zou kunnen. Complimenten voor zijn wilskracht!
21 juli 2015 17:40
Moet Gesink na de Tour niet lekker even op vakantie om zich vervolgens op de Vuelta voor te bereiden. Het lijkt me prachtig als de Lotto-Jumbo ploeg daar heen gaat met Ten Dam, Gesink en Kelderman die allen niet voor een klassement gaan maar voor het winnen van een etappe.
21 juli 2015 17:41
En dan te bedenken, in 2010 liet hij bijvoorbeeld Nibali nog een eind achter zich op diverse momenten...
21 juli 2015 17:45
@@Wielerfan: idd, wat jammer dat we die meer dan 100 topics rond de vraag 'wie is beter: Gesink of Nibali' op de oude site niet meer kunnen teruglezen :)
21 juli 2015 17:51
Edit redactie: Off-topic
21 juli 2015 17:51
Ik zie het er niet echt van komen. Aanvallen voor de laatste berg zal waarschijnlijk tot een gecontroleerde achtervolging van BMC (Sanchez) en de klimknechten van Movistar leiden, met als resultaat geen of een te kleine voorsprong aan het begin van de slotklim. Een aanval op de slotklim zal vermoedelijk evenmin resultaat opleveren omdat dan vrijwel de gehele top tien zal willen strijden voor tijdswinst en de etappezege en ik vrees dat hij dan ten onder gaat in het geweld van de demarrages van Quintana, Froome, Nibali en Valverde. Niettemin veel respect voor Gesink: hij rijdt veel en veel beter dan ik vooraf verwachtte.
21 juli 2015 17:52
Ik vind het mooi dat Gesink aanvallend rijdt. Voorlopig legt hem dat geen windeieren.
21 juli 2015 17:53
@MaukeBollema2 Als dit op de laatste klim is denk ik niet dat er nog veel renners van BMC bij zullen zijn... dus dan zal Tejay zelf dit moeten counteren
21 juli 2015 17:55
ik denk dat ie Thomas nog wel gaat pakken die houdt dat geen 4 dagen meer vol en V Garderen is ook kwetsbaar maar dat waren Gesink en Kelderman ook al dus ja wie zal het zeggen.worden nog 4 loodzware dagen. het Movistar blok komt toch heel sterk over.
21 juli 2015 18:00
Dat denk ik dus ook dat TJ er nog uit gaat vallen. En zelfs Valverde en Bertje zijn voor mij nog helemaal niet zo zeker voor top-5. De Alpen gaan weer anders zijn zoals meestal. Natuurlijk kan die ook voor Gesink zelf gaan gelden.
21 juli 2015 18:02
Gesink zal nooit genoeg ruimte krijgen om meteen in de aanval te gaan. De enige optie is om via mannetjes in de kopgroep Gesink te laten aanvallen op de voorlaatste klim en met wat mannetjes de vallei te overbruggen.
21 juli 2015 18:04
Gesink heeft net als Mollema één keer aangevallen deze ronde en net als Mollema laten ze Gesink echt niet wegrijden.
21 juli 2015 18:12
Tj en Valverde moeten hun slechte dag nog krijgen. Contador krijgt de klap van de giro nog. Thomas gaat er ook onderdoor. Top 5 is zeker realistisch met in het meest gunstige geval top 3
21 juli 2015 18:12
Gaat Gesink ook de Vuelta nog rijden?
21 juli 2015 18:17
Dat is een druk programma na de tour door naar de Ronde van Polen. Dan zal het ipv de Vuelta wel de Canadese koersen gaan worden
21 juli 2015 18:18
@ goalgettert wie weet Gesink als rittenkaper en (de zieke) Kelderman voor het klassement?
21 juli 2015 18:30
Als je naar de laatste jaren kijkt, wordt de top-10 altijd in de laatste week nog flink door elkaar gehusseld en wordt er soms met minuten gesmeten (alleen niet het geel). Er gaan er zeker nog tijd verliezen, maar dat kunnen natuurlijk ook Gesink (en/of Mollema) zijn. Wel heeft Gesink het voordeel dat hij door de weinige koersdagen nog relatief fris is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Contador met een Giro in de benen. Ook kwam Gesink goed uit de vorige rustdag.
21 juli 2015 18:50
Iedere keer laat men Sky het tempo bepalen en probeert men het op de laatste col. Als je iets wil vanaf de 1e km je team op kop in beulstempo in de hoop dat je Sky pijn doen. Ik weet makkelijk gezegd, maar bewezen is al dat wachten tot de laatste col geen zin heeft. Wie moet dat dan doen?Contador, want die heeft al zoveel ereplaatsen dat het hem zal jeuken of hij 2e of 12e word. Nu maar hopen dat hij dit forum leest.....

Om te reageren moet je ingelogd zijn.