Roodhooft over Van der Poel: “Waterkansje dat er nog iets van dit seizoen te maken is”

vrijdag 10 september 2021 om 18:49
Roodhooft over Van der Poel: “Waterkansje dat er nog iets van dit seizoen te maken is”

foto: Cor Vos

Ploegleider Christoph Roodhooft van Alpecin-Fenix is voorzichtig over de kansen van Mathieu van der Poel om nog iets te maken van zijn wegseizoen. Sinds zijn veelbesproken val tijdens de Olympische Spelen van Tokio heeft de renner niet meer gekoerst vanwege rugklachten. Aan de hand van Antwerp Port Epic van zondag wordt een evaluatie gemaakt over zijn programma.

“Het is moeilijk te zeggen hoe Mathieu ervoor staat, want hij is meer dan twee maanden uit koers geweest”, vertelde Roodhooft vandaag in het radioprogramma Bureau Sport op Radio 1. “Als er nog iets van het WK in Vlaanderen of Parijs-Roubaix kan worden gemaakt, dan is er nu geen tijd meer te verliezen en daarom wil hij in competitie even kijken hoe het gaat met zijn rug. Die is alles behalve hersteld. Het is nu: of het zou lukken, of het kan niet – en dan is het vakantie.”

De rugklachten zijn er nog steeds. “Mathieu heeft nog altijd het gevoel dat hij een rug heeft. Die zeurende pijn en dat vervelende gevoel op en naast de fiets is almaar aanwezig. Het is steeds op en af en niemand kan er de vinger op leggen, dus het is heel vervelend. Hij had al problemen richting de Spelen, maar iedereen heeft weleens wat. Toen kwam die ongelukkige val erbovenop. Er was niets van letsel te zien, maar hij zal daar wel zijn lichaam pijn hebben gedaan.”

‘Als het zondag niet gaat, zijn er niet veel andere opties’
De Antwerp Port Epic wordt een test voor Van der Poel. “Als het zondag echt niet gaat, zijn er in zijn geval niet veel andere opties. Het seizoen duurt nog vijf of zes weken; als hij niet kan koersen, dan is het over en out. Daarom willen we het nu proberen. Er is nog een klein waterkansje om iets te maken van het seizoen en bijvoorbeeld alsnog deel te nemen aan Parijs-Roubaix, in het kader van volgend jaar. Als het zondag echter niet gaat, dan is het simpel.”

“Ik blijf toch voorzichtig”, ging Roodhooft verder. “Als zijn rug op de training al gevoelig is… Een wedstrijd is toch nog iets anders en een WK is weer heel iets anders dan de koers van zondag. Voorzichtigheid en realisme zijn geboden, denk ik. Voor ons als ploeg is het ook niet aangenaam. We hebben het best goed gedaan in de afgelopen weke, maar we zijn nu ons speerpunt kwijt”, zei de ploegleider nog.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone