Rubén Fernández tot 2019 bij Movistar
foto: Unipublic/Graham Watson
vrijdag 4 november 2016 om 13:53

Rubén Fernández tot 2019 bij Movistar

Movistar heeft Rubén Fernández een meerjarig contract aangebonden. De revelatie van de Spaanse ploeg blijft tot en met 2019 in het shirt van Movistar rijden.

De nieuwe verbintenis is een mooie opsteker voor de 25-jarige renner. Aan zijn goede seizoen kwam eind september een abrupt einde door een valpartij in Milaan-Turijn, waarbij hij zijn sleutelbeen brak.

In de Ronde van Spanje veroverde Fernández na derde etappe de leiderstrui dankzij een tweede plek op de Mirador de Ézaro. Hij behield de rode leiderstrui één dag.

Eerder werd al bekend dat Alejandro Valverde en Nairo Quintana de ploeg trouw blijven.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
4 november 2016 13:59
Erg goede renner, zie afgelopen vuelta en oa. winnaar van de ronde van de toekomst (2013) in het verleden. Als ze hem goed begeleiden krijgt Moviestar een nieuwe berggeit met diverse overwinningen op zijn palmares.
4 november 2016 14:06
Toch al 25 en nog niet heel veel laten zien. Ik heb geen hoge verwachtingen. Revelatie vind ik dan ook wat overdreven.
4 november 2016 14:31
Altijd goed in Tour Down Under dat wel en inderdaad een goede eerste week gereden in de Vuelta. Hopelijk breekt hij volgend jaar eens volledig door!
4 november 2016 14:42
Zou hem graag eens bij Caja ofzo gezien hebben als kopman, of in de giro. Op deze manier rijdt hij te weinig voor eigen kans om echt goed in te schatten, maar volgens mij zou hij zeker top 10 kunnen rijden in verschillende rittenkoersen.
4 november 2016 15:20
@Netraam

Hij kwam van Caja Rural. Maar inderdaad daar krijgt hij meer kansen om het te laten zien in rittenkoersen.
5 november 2016 13:19
Totaal ander kaliber dan de echt succesvolle kopmannen (Froome, Valverde, Quintana, Nibali). Kan soms goed en lang mee, maar is totaal niet constant en lijkt ook de stap naar de huidige subtop (Kruijswijk, Chaves, Yates, Porte) niet te kunnen maken. Blijft over: een uitstekende knecht zijn. Slim van Fernández dat hij op deze manier het maximale uit zijn carrière probeert te halen.
5 november 2016 14:47
Nogal voorbarig hoe sommige hem al gelijk weer afschrijven voor een klassement.
Vorig jaar waren er gewoon nog teveel renners die hoger in de hiërarchie stonden en reed Valverde ook nog eens alle grote rondes.
Komend jaar zal hij vast meer vrijheid krijgen en kunnen we hem pas echt goed inschatten als klassementsrenner.
6 november 2016 01:32
Is type indurain, gaat zeker paar x ronde van spanje winnen. Moet hij wel voor eigen kans mogen gaan.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.