Rwanda krijgt organisatie WK 2025 toegewezen

donderdag 23 september 2021 om 10:32
Rwanda krijgt organisatie WK 2025 toegewezen

foto: WielerFlits (archief)

Update

Rwanda mag, als eerste Afrikaanse land ooit, het WK wielrennen organiseren. In 2025 is het zover. Dat bevestigt de wielerbond van het Afrikaanse land via sociale media. Marokko vist daardoor achter het net.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Vroege beslissers profiteren tijdelijk van een aantrekkelijke Early Bird-korting.

In 2025 wordt het wereldkampioenschap wielrennen voor het eerst in Afrika georganiseerd. Drie jaar geleden was al bekend dat Rwanda en Marokko de enige kandidaten in de race waren. De Rwandese wielerbond diende in 2019 een bid in om het WK naar hoofdstad Kigali te halen.

Vanwege de coronacrisis werd de beslissing voor Rwanda of Marokko met een jaar uitgesteld naar 2021. Vandaag is de knoop doorgehakt door de UCI: Rwanda en Kigali mogen het WK organiseren over vier jaar.


Locaties komende WK’s
2022 – flag-au Wollongong
2023 – flag-gb Glasgow
2024 – flag-ch Zürich
2025 – flag-rw Rwanda
2026 – Nog niet bekend 

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.