Sasha Weemaes: “Ploegleiding vroeg ons om in de spiegel te kijken. Dat heb ik gedaan”
donderdag 23 mei 2019 om 12:10

Sasha Weemaes: “Ploegleiding vroeg ons om in de spiegel te kijken. Dat heb ik gedaan”

Interview Sport Vlaanderen-Baloise wachtte tot gisteren nog steeds op een eerste seizoenszege. Sasha Weemaes brak i Ruddervoorde de ban. In de massasprint nam hij de maat van onder meer Tim Merlier, Alfdan De Decker en Timothy Dupont. “Na mijn val in de Scheldeprijs ben ik eindelijk opnieuw in vorm”, vertelde de jonge Oost-Vlaming achteraf.

De voltallige ploeg van Sport Vlaanderen-Baloise stond gisteren aan de start van de kermiskoers in Ruddervoorde. Meer dan twintig renners, notabene. Dus zat er best wat druk op de ketel. Zeker nadat de voorbije weken toch wat nervositeit in de ploeg was geslopen.

Val in Scheldeprijs
“Een paar wedstrijden geleden sprak ploegleider Hans De Clercq ons toe”, vertelt Sasha Weemaes. “Het liep echt niet goed, waarop Hans ons vroeg om allemaal eens in de spiegel te kijken. Zo kan het niet verder, zei hij er nog bij. Ik heb geluisterd en gedaan wat hij vroeg.”

Al had Weemaes (pas 21) wel een excuus over zijn mindere conditie. Bij een valpartij in de Scheldeprijs brak hij een rib, liep hij een barst in de schouder op en kampte hij met een hersenschudding. “Maar ik heb de moed niet laten zakken en ben blijven werken. Maar ik miste de voorbije wedstrijden nog competitieritme. Daarom ben ik na Puivelde nog 60 kilometer extra gaan trainen achter de brommer. Het heeft geholpen..”

Weemaes kwam zwaar ten val in de Scheldeprijs – Cor Vos © 2019

Merlier
In Ruddervoorde reden de mannen van Sport Vlaanderen een alerte koers. Toen het toch op een sprint uitdraaide, was het vooral aan de snelle Weemaes om voor winst te gaan. “Ik wist dat ik in de laatste dubbele bocht goed voorin moest zitten. Anders was ik daar al gezjost. Ik draaide de laatste rechte lijn op in het wiel van Michael Van Staeyen en kwam er op tijd uit. Dat tempo ben ik blijven aanhouden tot op de streep.”

Al had Weemaes nog wat moeite om Tim Merlier af te houden. De veldrijder vond de sprint van Weemaes zelfs niet al te koosjer. “Viviani is in de Giro voor minder gedeclasseerd”, grijnsde Merlier. Weemaes zuchtte… “Ik voelde hem komen”, geeft hij toe. “Dus ben ik op rechts langs de koord blijven sprinten. Natuurlijk heb ik de deur niet opengedaan. Maar echt in de fout ben ik niet gegaan, vind ik.”

Noorwegen
Merlier diende in elk geval geen klacht in. Ook de jury zag blijkbaar niets verkeerd. Dus pakte Weemaes de eerste van het seizoen voor Sport Vlaanderen-Baloise. Met Jordi Warlop (5de), Kenneth Van Rooy (7de) en Amaury Capiot (8ste) eindigden trouwens nog drie renners van de ploeg in de top tien. Voor Weemaes staan de komende weken de Ronde van Noorwegen en de Baloise Belgium Tour op de agenda.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.