Schachmann gaat voor drie op rij in Parijs-Nice: “Maar wil later in topvorm zijn”
foto: Cor Vos
donderdag 16 december 2021 om 10:32

Schachmann gaat voor drie op rij in Parijs-Nice: “Maar wil later in topvorm zijn”

Maximilian Schachmann hoopt in 2022 weer te scoren in Parijs-Nice. De Duitse kampioen van BORA-hansgrohe wist de voorbije twee edities van de Franse rittenkoers te winnen, maar een hoofddoel maakt hij niet van Parijs-Nice. “Ik heb daar natuurlijk ambities, maar we proberen ook mijn topvorm iets later in het seizoen te bereiken”, vertelt hij.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Aan Radsport-News.com vertelt de 27-jarige allrounder dat hij zijn seizoen begint tijdens de Mallorca Challenge, eind januari. Ook ‘de Koers naar de Zon’ staat dus weer op het programma van Schachmann, maar mogelijk is hij daar niet in winnende vorm. Hij hoopt namelijk ook te scoren in de voorjaarsklassiekers. Parijs-Roubaix ontbreekt in ieder geval op zijn programma. Schachmanns focus ligt namelijk op de Ardennenklassiekers.

In 2021 boekte de kopman van BORA-hansgrohe twee zeges. Naast zijn nieuwe eindzege in Parijs-Nice, kroonde Schachmann zich voor de tweede keer tot Duits kampioen. “Over het algemeen kan ik tevreden zijn met dit seizoen”, legt hij uit. “Dat komt ook tot uiting met mijn winst in de jaarlijkse ranglijst van Radsport-News. Maar het is geen geheim dat het tot en met de Olympische Spelen duidelijk beter ging dan daarna.”

“Ik had me minutieus voorbereid op de Olympische Spelen (waar hij tiende werd in de wegrit, red.) en de Vuelta a España in de tweede seizoenshelft. Maar vooral in de Vuelta ging het niet zoals ik me had voorgesteld”, vertelt Schachmann, die uiteindelijk gedesillusioneerd opgaf in Spanje en ook een DNF behaalde op het WK in Vlaanderen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.