Seingever loopt vier gebarsten ribben op na botsing met Van Aert
foto: Sirotti
donderdag 29 maart 2018 om 09:51

Seingever loopt vier gebarsten ribben op na botsing met Van Aert

De seingever uit Zwevegem, die tijdens Dwars door Vlaanderen vol in botsing kwam met Wout van Aert, heeft aan het voorval vier gebarsten ribben overgehouden.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Op 68 kilometer van de finish botste Van Aert vol op de seingever, die op dat moment de renners wilde waarschuwen voor een wegversmalling. De coureur van Veranda’s Willems-Crélan verklaarde tegenover het Nieuwsblad dat de man uit schrik op het laatste moment een stap opzij deed. “Ik wilde rechts rijden op het fietspad, omdat ik vooraan wilde zitten op weg naar de Côte de Trieu.”

“De seingever schrok echter en deed een stap opzij, waardoor ik er vol tegenaan botste. Ik vind dat een seingever altijd op zijn plek moet blijven staan, maar ik verwijt de man niks. Je weet namelijk nooit hoe een renner reageert. Geen van ons treft schuld. Het is gewoon een jammerlijk voorval”, aldus Van Aert, die aan de botsing een pijnlijke rug overhield.

De onfortuinlijke seingever deelt de mening van Van Aert. “Ik heb veel pijn, maar ik neem hem niets kwalijk. Hij zag me te laat en kan daardoor niet meer reageren. Zoiets kan gebeuren.”

RIDE Magazine
41 Reacties
Sorteer op:
29 maart 2018 10:02
Van Aert doet hier eigenlijk alles fout. De seingever deelt de mening van van Aert ook niet. WvA geeft de seingever de schuld en de seingever geeft de situatie de schuld( de laatste is natuurlijk nooit echt in een positie om de schuld bij de renner te leggen)z

Van Aert let niet op en fiets waar hij niet kan fietsen
29 maart 2018 10:03
Van Aert treft toch wel enige blaam, hij had langs die kant nooit mogen (proberen) te passeren.
Seingever staat er niet voor niets.
29 maart 2018 10:05
En van Aert gewoon heel he, wat een bikkel, held, kanjer!
29 maart 2018 10:13
De gebarsten ribben zullen zich op wonderlijke wijze snel helen en binnenkort te bewonderen zijn in de kapel van Zwevegem.
29 maart 2018 10:25
WvA treft hier alle blaam. Hij had daar nooit zo kunnen fietsen. Beetje coureur weet dat!
29 maart 2018 10:29
Weten en toepassen wat je weet zijn twee geheel verschillende dingen, vanwege de koersdynamiek.

Het is in eerste instantie aan de organisatie om ervoor te zorgen dat coureurs niet verleid worden tot instinctieve bewegingen die tot dit soort botsingen kunnen leiden.
29 maart 2018 10:44
De seingever staat daar zodat de renners niet dat stukje fietspad pakken lijkt me. Ivm die gevaarlijke paaltjes. Lijkt mij inderdaad de schuld van van Aert die wil hier opschuiven op een plek waar het niet kan. Hij zoekt onnodig het gevaar op.
29 maart 2018 10:57
Quote:
Ik vind dat een seingever altijd op zijn plek moet blijven staan

Zoals deze seingever? https://www.youtube.com/watch?v=wIS26im1pP4

Ik vond het vooral storend dat de commentatoren nauwelijks aandacht hadden voor de gezondheid van de seingever. Renaat op de motor: "Als een strootje in zijn kleding het enige souvenir is wat Van Aert hieraan over houdt, dan is er niets aan de hand."

RVV eens zonder mobiele seingevers proberen?
29 maart 2018 11:16
Als je niet wilt dat renners ergens langs rijden dan moet je het afzetten, anders bestaat er altijd de kans dat er iemand toch gaat uitwijken en over zo'n fietspaadje wilt, met dit als mogelijk gevolg.

Als seingever kun je volgens mij wel altijd beter blijven staan, en de 'verantwoordelijkheid' om een botsing te voorkomen bij de renner leggen, aangezien die waarschijnlijk toch wel zal uitwijken omdat die ook niet wilt botsen, maar het is een hele natuurlijke reactie op een stap opzij te doen als je iets met hoge snelheid op je af ziet komen. Dit fenomeen maak je als gewone fietser ook vaak genoeg mee op een fietspad in de stad.
29 maart 2018 11:22
Van Aert mag natuurlijk volgens het reglement daar rechts rijden, maar je weet dat je dan grote risico's aan het nemen bent. Niet echt slim, maarja positionering is natuurlijk alles in de Vlaamse koersen.
29 maart 2018 11:32
Dat Van Aert daar rijdt kan gebeuren. Kwalijker vind ik het dat hij geen enkel oog heeft voor degene die hij omver rijdt op dat moment. Terwijl je zag dat die man pijn had.
29 maart 2018 11:46
Toen van Aert terugkroop uit de berm zag je hem even communiceren met de seingever, aannemelijk om even te informeren hoe het met hem ging. Die zal schijnbaar iets hebben gestameld als ‘hut goat’ waarna Wout de koers vervolgde. Soort van helden die seingevers, tamelijk ondankbaar werk schijnt het mij en niet zelden levensgevaarlijk.
29 maart 2018 11:46
Ik lees in het artikel iets over rechts op het fietspad erlangs...

Ik heb t zelf niet gezien, maar als dat waar is, wat was dan ook alweer de straf voor renners die over t fietspad rijden en daarmee anderen (toeschouwers, seingevers) in gevaar brengen?
29 maart 2018 11:50
Als je de beelden ziet is het duidelijk dat de seingever al buiten de lijn staat, juist om aan te geven dat er gevaar is. Het is onzin dat hij niet mag bewegen terwijl hij wordt aangereden. Wout moet kennelijk toch even wennen aan het rijden in een peloton.
29 maart 2018 11:53
Mijn oplossing zou gewoon zijn > Je mag de hele weg gebruiken en iedereen mag komen kijken, alles volkomen op eigen risico. Denk niet dat het aantal incidenten daarvan afneemt.
29 maart 2018 11:53
Die vanAert is een.......... en krijg flink wat kapsones met zo’n gedachte over het voorval. Hij heeft echt een kronkel. De regels overtreden en dan zo’n kijk op het voorval. Moet leren zijn excuses aanbieden aan deze seingevers.
29 maart 2018 12:07
@ Cavia Van Aert kruipt uit de berm en verontschuldigd zich meteen bij de seingever waarna hij vraagt of het gaat. Pas daarna kruipt Van Aert weer op de fiets. Veel andere renners zouden zich gewoon kwaad maken op de seingever. Verder is het Van Aert zijn eigen schuld, had daar niet moeten rijden maar alles gebeurt zo danig rap...
29 maart 2018 12:09
WvA schorsen die hap. Je mag niet over het fietspad.
29 maart 2018 12:22
Beetje ongelukkige samenloop van omstandigheden. Seingever stond ook op een wat onhandige positie. Kan gebeuren, van Aert treft hier geen blaam.
29 maart 2018 12:26
Weet zeker dat wout al langs is geweest om de boel recht te zetten, zal m geen rib uit zijn lijf kosten.
29 maart 2018 12:33
Van start tot aankomst in de regen met zo een groep renners en aan zo een snelheid. Ongevallen zullen nooit te vermijden zijn in de koers, en zij die graag op Wout Van Aert kappen zullen dat ook blijven doen. Ik heb vooral bewondering voor Wout dat hij na een veldrit seizoen het voorjaar op de weg erbij neemt. Wout zijn eerste keer in de voor jaar koersen, mist een sterke ploeg om hem vooraan te houden en zo moet hij proberen in zijn eentje op te schuiven. Gisteren liep dit jammer genoeg voor seingever en renner slecht af.
29 maart 2018 12:33
Schipperaar
Als U zeker weet dat vanAert bij die agent is langs geweest om de boel uit te praten dan is het goed. Ik neem dan mijn woorden die ik eerder schreef terug.
29 maart 2018 12:38
Col du Bramont
Dus het is de schuld van de seingevers. Wat heeft vavAert te zoeken op het fietspad? Ook hij moet gewoon het parcours volgen.
29 maart 2018 12:39
Is doorrijden na het veroorzaken van een ongeluk niet strafbaar?
29 maart 2018 12:42
Er is op die weg zelfs geen fietspad. Je mag daar met de fiets niet rijden tijdens het 'normaal' verkeer. In koers wel natuurlijk, dan gelden andere regels.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.