Selecties stromen binnen voor Spaanse wielerkoers Ruta del Sol
Wout Poels - foto: Cor Vos
dinsdag 15 februari 2022 om 12:15

Selecties stromen binnen voor Spaanse wielerkoers Ruta del Sol

Bahrain Victorious, Astana Qazaqstan Team en Israel-Premier Tech hebben hun selecties voor de Ruta del Sol aangekondigd. Bahrain Victorious begint aan de ronde met meerdere kopmannen voor het klassement, net als Astana Qazaqstan Team. Bij Israel-Premier Tech gaat Michael Woods toch wel van start.

We beginnen bij Astana Qazaqstan Team. De Kazachse formatie heeft met Miguel Ángel López en Alexey Lutsenko twee kandidaat-eindwinnaars in de gelederen. López was vorig jaar de beste in de Ruta del Sol en hoopt dit jaar zijn titel met succes te verdedigen. Lutsenko is ook een man om in de gaten te houden: de lepe Kazach won maandag met de Clásica Internacional Jaén Paraíso Interior met verve zijn eerste koers van het seizoen. Vincenzo Nibali is er door een coronabesmetting niet bij.

Ook Bahrain Victorious zet vol in op een goed eindklassement. Met Jack Haig en Mikel Landa rekent de ploeg op de nummers twee en drie van de Ruta del Sol van 2020. Ook Wout Poels en Damiano Caruso kunnen in theorie een goed klassement nastreven. Bahrain Victorious start overigens met zes in plaats van de gebruikelijke zeven renners.

Michael Woods toch wel aan de start
Bij Israel-Premier Tech leek een uitgesproken kopman voor het klassement te ontbreken. Michael Woods en Jakob Fuglsang stonden lange tijd op de voorlopige deelnemerslijst, maar de twee ervaren klimmers maakten vanochtend geen deel uit van de definitieve selectie van Israel-Premier Tech. Fuglsang is besmet met het coronavirus, maar heeft geen last van symptomen. Woods heeft het coronavirus niet onder de leden, maar was ziek was het verhaal. Later op de dag werd bekend dat de Canadees toch wel fit genoeg is om te rijden en gewoon aan de start verschijnt.

Wellicht dat ook Simon Clarke ver kan komen in de Ruta del Sol. De Australische rasaanvaller was al uitstekend op dreef in de Challenge Mallorca. Ook is het uitkijken naar Sep Vanmarcke – die liet in de Tour de La Provence al zien in een goede vorm te verkeren.

Voorbeschouwing: Ruta del Sol 2022

Selectie Astana Qazaqstan Team voor flag-es Ruta del Sol (16-20 februari)
flag-kz Gleb Brussenskiy
flag-kz Yevgeniy Fedorov
flag-co Miguel Ángel López
flag-kz Alexey Lutsenko
flag-kz Nurbergen Nurlykhassym
flag-co Harold Tejada
flag-it Simone Velasco

Selectie Bahrain Victorious voor flag-es Ruta del Sol (16-20 februari)
flag-it Damiano Caruso
flag-au Jack Haig
flag-es Mikel Landa
flag-si Domen Novak
flag-nl Wout Poels
flag-it Edoardo Zambanini

Selectie Israel-Premier Tech voor flag-es Ruta del Sol (16-20 februari)
flag-ca Guillaume Boivin
flag-ca Alex Cataford
flag-au Simon Clarke
flag-il Guy Niv
flag-nz Corbin Strong
flag-be Sep Vanmarcke
flag-ca Michael Woods

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.