Sibiu Cycling Tour, Ellen van Dijk, Floortje Mackaij, Remco Evenepoel
foto: Orange pictures / Jos Kafoe
zaterdag 7 juli 2018 om 20:00

Sibiu Cycling Tour, Ellen van Dijk, Floortje Mackaij, Remco Evenepoel

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder andere over de apocalyptische weersomstandigheden in de Sibiu Cycling Tour, Ellen van Dijk, Floortje Mackaij en Remco Evenepoel.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Motard komt zwaar ten val in Sibiu Cycling Tour, toestand stabiel

De renners werden in de tweede etappe van de Sibiu Cycling Tour geconfronteerd met apocalyptische weersomstandigheden. Vanwege hevige regenval en hagel besloot de organisatie van de Roemeense rittenkoers om de rit halverwege af te lasten.

Niet alleen de veiligheid van de renners stond op het spel. Er viel ook een aanrijding te noteren met een motorrijder. De betreffende motard kwam vol in botsing met een auto, maar zijn situatie zou niet levensbedreigend zijn. De man is bij bewustzijn.


Ellen van Dijk krijgt een wel erg strakke Maglia Rosa

Ellen van Dijk mocht de tweede etappe van de Giro Rosa starten in La Maglia Rosa, nadat ze met haar ploeg Sunweb de ploegentijdrit rond Verbania wist te winnen. Of haar roze trui echter comfortabel zat, is maar de vraag. Op Twitter laat de kersvers Nederlands kampioene tijdrijden weten dat ze een wel erg strakke trui kreeg overhandigd. “Wat ben ik blij dat de stretch is uitgevonden!”, tweet ze met een knipoog.


Floortje Mackaij stuit op UnitedHealthCare-blok in Tour de Feminin

Niet alleen in Italië rijden de vrouwen om de prijzen. Ook in Tsjechië gebeurt dat. Er staat een KNWU-selectie aan de start met rensters uit diverse Nederlandse ploegen. In de derde etappe moest er een tijdrit afgewerkt worden. Floortje Mackaij, die voor de etappe op een derde plaats in het klassement stond, eindigde op een zesde plaats in de tijdrit en daalt een plaatsje in het klassement. Voor haar eindigden liefst vier rensters van UnitedHealthCare.

De Tour de Feminin duurt nog tot en met morgen.


Remco Evenepoel blijft winnen

Als Remco Evenepoel aan de start staat, is de vraag niet wie er eerste wordt, maar eerder wie er tweede wordt. Bijna overal waar de 18-jarige Belg start rijdt hij zijn leeftijdsgenoten op een hoopje. Zo ook in de GP Géneral Patton, een juniorenkoers die deel uitmaakt van de Nations’ Cup. Morgen start Evenepoel, die volgend jaar rijdt voor Axeon Hagens Berman, daarom in de gele leiderstrui.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
7 juli 2018 20:09
Kom op Floortje.nog 1x alles geven en slim zijn.
7 juli 2018 20:30
In de koers die Evenepoel won werd hij gevraagd door de koersdirectie om wat zachter te rijden. Want hij had het peloton gedubbeld op het lokale 5km rondje en ze wouden niet dat hij het gat naar de (achtervolgende) kopgroep dicht reed.
7 juli 2018 20:31
Excuses dat was in een andere koers vorige week, een klassieker in frankrijk.
7 juli 2018 20:38
Go Remco!
7 juli 2018 20:39
Weeral een solo voor Evenepoel, meer dan 2 minuten voor.
7 juli 2018 21:41
Er komt slijt op Remco's vorm. Pakt nog slechts 2 minuten op de concurrentie, de andere zullen bloed ruiken!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.